לוגו
תמונה של אישה
אתר המומחים של ישראל
button
button
button
button
button
button
button
button
דוא"ל:
סיסמה:
זכור אותי
הירשם לאתר כ מומחה-עסק / חבר-גולש
עברנו לאסקימו מומחים בוידאו-צ'ט - אתם מוזמנים להצטרף אלינו askimo.co.il

%>
בריאות ורפואה
בריאות האישה
בריאות הגבר
בריאות הילד
בריאות הנפש
בריאות וכירורגיה
בריאות ורפואה - כללי
בריאות עור ואסתטיקה
דת ויהדות
הבית והגינה
הנדסה ותכנון
חוק ומשפט
חינוך והוראה
כלכלה ועסקים
מדעי החברה
מדעי הטבע והסביבה
מדעי הרוח
מודעות ורוחניות
מחשבים ואינטרנט
מידענות ויעוץ
ממשל ובטחון
משפחה והורות
סטודנטים ואקדמייה
פנאי ותרבות
פסיכולוגיה ותרפיה
רכב ותחבורה
רפואה ובריאות
רפואה משלימה
שיווק ופיתוח עסקי
שפות ועריכה
תיכון ובגרויות
בבילון

רוצה להתייעץ עם מומחים בוידאו? לחץ כאן

שאלות ותשובות - איכות הסביבה
 

מומחי KOL בתחום מדעי הטבע והסביבה >> איכות הסביבה :
מר יריב שלח, גב' רותם פריזנט, מר דיויד שוגרמן, גב' טלי איזנבך, מר גבריאל אפטר, מר ברק בן אליעזר, דר' הרולד בראושטיין, גב' עירית גיל-בוגן, גב' קרן ולצר, מר אוראל נאמן, מר עדי פז, ד"ר איתי פלאות, מר משה פלאם

פנה לעסק / מומחה באיכות הסביבה

מדעי הטבע והסביבה >> איכות הסביבה

מיחזור

שלום רב,
במיחזור זבל יש להפריד בין זבל אורגני לזבל שזמן התכלותו ארוכה. מה הן רמות המיחזור מבחינת סינון הזבל שעלי לבצע? הפרדה בין זכוכית,פלסטיק,מתכת,זבל אורגני ומה עוד?
בנוסף אשמח לדעת האם ניתן לנצל כל צורה של "זבל" למיחזור?

http://www.sviva.gov.il

המיחזור הוא תהליך של הוצאת חומרים מזרם הפסולת ושימוש בהם, כחומרי גלם או ליצירת מוצרים חדשים.
גזם - יצור קומפוסט (בשילוב עם חומרים נוספים כדוגמת חומר אורגני רקבובי, זבלים ובוצות), חיפוי קרקע וכן רפד לרפתות. מתכות ברזליות - פסולת זו כאשר נאספת מועברת להתכה במפעלי פלדה שונים. ומתכות אל ברזליות - נאספות על ידי גורמים שונים ומועברות למפעלי יצור שונים כחומר גלם ליצירת מוצרים חדשים
צמיגים - ניתן לחדש ולעשות בהם שימוש חוזר. ניתן למחזר את הגומי שבצמיג לתשתיות ולמוצרים העשויים גומי.ניתן להשתמש בצמיגים כחומר בערה לצורך הפקת אנרגיה במפעלי מלט או מפעלים אחרים.
שקיות פלסטיק - אי אפשר למחזר חלוקת תיקי בד רב -פעמיים כתחליף לשקיות מחסניות טונר ודיו משומשות - תיקון וניקוי המחסניות ומילוין באבקה חדשה. המוצרים הממוחזרים איכותיים ועומדים בתקנים.
נייר וקרטון - יצור נייר חדש, כמו כן הנייר והקרטון מהווים חומר גלם מצויין בתהליכי שרפה להפקת אנרגיה.
זכוכית - חיסכון בחומרי גלם טבעיים - פחות כריית חול במחצבות
חיסכון משמעותי באנרגיה - טמפרטורת ההתכה של זכוכית ממוחזרת נמוכה הרבה מזו של החול הגולמי.
פלסטיק - מיוצר חומר גלם המשמש ליצור אריזות למזון (סלסלות לפרות וירקות), סיבים שונים (טקסטיל, מעילי פליז, חומרי מילוי ושטיחים) ומוצרים נוספים.
יש למחזר גם חיתולים חד פעמי ורב פעמי וכן פסולת אלקטרונית.




תשובה זו ניתנה על ידי גולש KOL יעל לוין

[30816]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

שלום
בשולי בריכת הנוי שבחצר

שלום
בשולי בריכת הנוי שבחצר בייתי גדלות הרבה אצות חוטיות. רציתי לדעת אם הן ראויות למאכל אדם. בבריכה מי שתיה בסירקולציה קבועה דרך פילטר. דגי זהב, קרפיוני עשב וגמבוזיות.
בתודה
אבנר וייס

ראשית, לא הבנתי האם אתה מתכנן לאכול אותן?
שנית, האצה החוטית- ככל הנראה pithophora, היא אצה שרוב מגדלי הדגים מתייחסים אליה כאל אצה המעידה על חוסר איזון במערכת- כלומר- היא מעידה על עודף ברזל במים או תאורת יתר...
ועל כך ניתן לדעת על פי הכמות של האצה.

בכל מקרה, לגבי אכילת האצות- לא הייתי ממליץ.

אם היא תכסה את כל הבריכה כדאי להתחיל להיפטר ממנה.

בהצלחה,

אוראל

התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL מר אוראל נאמן

[30312]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

המידע נחוץ לי לעבודה

המידע נחוץ לי לעבודה בכלכלת סביבה במסגרת לימודי כלכלה, בה אנחנו מחפשים חלופות ידידותיות לסביבה לחימום מים במעונות:

1. מהם הסוגים וכמויות המזהמים (הממוצעות/התקניות) הנפלטים לאויר משריפת סולר (פר טון למשל)?
2. מהם הסוגים וכמויות המזהמים (הממוצעות/התקניות) הנפלטים לאויר משריפת גפ"מ (פר טון למשל)?

ניסינו למצוא את המידע במשרד לאיכ"ס, ושם אמרו לנו שהפליטה תלויה בהרבה גורמים ושאין להם כמויות ממוצעות.

אודה לך אם תוכל להשיב לשאלותי,
מיה גרני.

בקשתכם הינה כללית מאוד ויש למקדה לסוגי פליטות ממגזרים שונים (רכב, תעשייה, חשמל). המדינה קבעה תקני פליטה שונים המשתנים בין רכב לתעשייה ובתוך התעשייה, ולחברת חשמל. כיום, אין במדינת ישראל חוק ראשי אחד המסדיר את כל ההיבטים השונים המתייחסים להגנה על איכות האוויר. המסגרת החוקית הקיימת כיום בישראל לשם טיפול בנושא מניעת זיהום אוויר, אינה אלא אסופה של הסדרים שונים המופיעים במקורות שונים. מה גם שדלקים וגז מוכפפים הן לחוק חומרים מסוכנים (מאחר והם דליקים) והן לתקנות וחוקי זיהום אויר (שריפת הדלקים). מקורות הסולר שונים וסוגי הייצור/שימוש/שריפה שונים (רכב, תעשייה, חשמל) ולכן נגזר מכך צורות וריכוזי פליטה שונים. ככלל המציאות מכוונת לפליטת החלקיקים ואח"כ למקורות זיהום בדיוק מהסיבה שלא ניתן להתחיל לקיים חקיקה לכל סוג רכב, גנרטור וכו'.

רקע כללי:
תקן פליטה - תקן הקובע הגבלה לכמות או ריכוז החומרים המזהמים בגזים הנפלטים ממקורות פליטה.

מקורות פליטה אפשריים: ארובות, מתקני אוורור של מפעלים וצינורות פליטה של כלי רכב.

תקני פליטה מבוססים על שני עקרונות:
BAT: העיקרון של שימוש בטכנולוגיה העדכנית ביותר הקיימת על מנת להפחית את כמות המזהמים הנפלטת (Best Available Technology - BAT).
שיקולי מיקום: מיקום מקור הזיהום בסמוך לריכוזי אוכלוסייה יגרום להחמרת תקן הפליטה למפעל זה.
תקן סביבה - תקן זה מגדיר את ריכוז המזהם המותר באוויר הפתוח ללא התייחסות לגורם מזהם ספציפי. התקן נקבע בעזרת המלצות רפואיות מארגונים כגון ארגון הבריאות העולמי ומטרתו לקבוע את הערך המרבי של ריכוז מזהם אשר ימנע ככל האפשר השפעות על בריאות הציבור בכלל, וקבוצות סיכון בפרט.

השר לאיכות הסביבה מוסמך להתקין תקנות מכוח החוקים בנושאים הבאים (בכל הנוגע לזיהום אוויר): לשם ביצוע הסעיף האוסר על גרימת זיהום אוויר חזק או בלתי סביר של האוויר;
לקבוע מהו זיהום אוויר חזק או בלתי סביר (ובכך נוצרת חזקה שהערכים שנקבעו מפריעים או עלולים להפריע לאדם);
להורות על הצעדים שיש לנקוט לשם מניעת זיהום אוויר בלתי סביר;
לקבוע פטור מהוראות החוק, כולן או מקצתן, לשם שמירה על זכות ציבורית שהיא עדיפה על הזכות שתפגע על ידי כך; בכל עניין הנוגע לביצוע החוק.

כמו כן, מוסמך השר לאיכות הסביבה להורות לאדם פלוני "הוראות אישיות" (צו אישי) על הצעדים שעליו לנקוט לשם מניעת זיהום אוויר חזק או בלתי סביר. החוק קובע כי לאדם שנפגע או הוטרד יש עילת תביעה על פי דיני הנזיקין כנגד גורם הזיהום. החוק מסמיך רשויות מקומיות, באישור השר לאיכות הסביבה, לקבוע בחוקי עזר הוראות לעניין זיהום אוויר בלתי סביר בתחומן. כל רשיון הנדרש על פי חוק לניהול מפעל מותנה בקיום הוראות למניעת מפגעים (לרבות תקנות, חוקי עזר והוראות אישיות - אם ניתנו). עד היום הותקנו התקנות המנויות להלן:

תקני איכות אוויר (תקני סביבה).

תקנות למניעת מפגעים (איכות אוויר), התשנ"ב - 1992:
התקנות קובעות את הריכוז המותר של מזהמי אוויר באוויר הפתוח ל- 21 מזהמי אוויר (גזים וחלקיקים). תקני איכות אוויר קובעים עבור הרשויות מהו הריכוז המקסימלי של מזהמים באוויר. מעבר לו יש לפעול למניעת הוספה של גורמי זיהום נוספים ולנקיטת אמצעים, ככל שניתן, לשם הקטנת כמות הפליטות מגורמי זיהום קיימים; ועבור האזרחים - מהו האוויר הננשם הנחשב "איכותי", ראו, תקנה עתידית מסמך מדיניות PM2.5 - ישראל היא מדינה המשופעת באבק, לכן החל תהליך של תקנון תקנה לחלקיקים הקטנים מ 2.5 מיקרומטר (PM2.5 ). המסמך שבקישור הראשון להלן, הינו מסמך מדיניות שנוסח על ידי ועדת המשנה לתקינה. אלו הן הסכמות ראשוניות "בדרך" לאישור תקנות ופרסומן. עם תקנון תקנה לחלקיקים אלו תהפוך ישראל לאחת המדינות הבודדות להן תקן מסוג זה.

תקני פליטה: תקנות למניעת מפגעים (פליטת חומר חלקיקי לאוויר), התשל"א-1972. התקנות קובעות תקן פליטה לחומר חלקיקי, למעט חומר חלקיקי שנוצר עקב שריפת דלק, למפעל המעבד חומר גלם בתהליך. תקנות למניעת מפגעים (זיהום אוויר מחצרים), התשכ"ב-1962. איסור על פליטת עשן מחצרים בגוון הכהה ממספר 2 בלוח מיקרורינגלמן, למעט מי שמדליק תנור או דוד, לא יותר משש דקות בשעה רצופה.

תקנות לעניין פליטת זיהום אוויר מכלי רכב: תקנות למניעת מפגעים (זיהום אוויר מכלי רכב), התשכ"ג-1963. תקנות למניעת מפגעים (זיהום אוויר מכלי רכב) (תקן של מבחן הרטרידג'), התשכ"ד-1963. התקנות אוסרות על פליטת עשן בסמיכות העולה על 60יחידות הרטרידג' (תקן פליטה) ואוסרות על נהיגה במכונית דיזל ללא מערכת הזרקת דלק המכוונת בהתאם להוראות היצרן וחתומה במגופת עופרת (צעדים שיש לנקוט). תקנות למניעת מפגעים (זיהום אוויר מכלי רכב בדרך) התשס"א-2001 וברירות המשפט.

מפגעים ומטרדים כללי: חוק למניעת מפגעים, התשכ"א-1961.
החוק למניעת מפגעים הידוע כ"חוק כנוביץ'" על שם חבר הכנסת ורופא הילדים ד"ר כנוביץ' אשר יזם אותו לפני כ- 40 שנה, הוא חוק פלילי אשר כל העובר על הוראותיו צפוי לעונש. חוק זה הוא כיום הכלי המשפטי המרכזי בידי המשרד לאיכות הסביבה לטיפול באיכות האוויר בישראל. החוק אוסר על גרימת זיהום אוויר חזק או בלתי סביר מכל מקור שהוא, אם הוא מפריע או עלול להפריע לאדם המצוי בקרבת מקום או לעוברים והשבים. אין בחוק למניעת מפגעים הסדר משפטי לעניין זיהום אוויר הגורם נזק לסביבה, לרכוש, לאזורים רחוקים, למערכת אקולוגית אזורית או עולמית, או לעניין תהליכים מורכבים בהם נגרם נזק לאטמוספירה כתוצאה מפעילות אנושית שנושאה גרימת "זיהום אוויר". האיסור הוא הן על גרימת זיהום אוויר המפריע והן על גרימת זיהום אוויר העלול להפריע גם כאשר אינו גורם הפרעה בפועל. אדם הגורם זיהום אוויר חזק או בלתי סביר המפריע או עלול להפריע כאמור, עובר עבירה פלילית שעונשה עד שישה חודשי מאסר או קנס, בנוסף לכך, מוסמך בית המשפט לצוות על אדם להימנע מפעולה שגרמה לעבירה עליה הורשע. חוק למניעת מפגעים סביבתיים (תביעות אזרחיות), התשנ"ב - 1992. תקנות למניעת מפגעים (זיהום אוויר ממבערי מזוט להסקה ביתית), התשל"ג-1972. איסור על הסקה ביתית או דירתית במזוט. תקנות למניעת מפגעים (מניעת זיהום אוויר וריח בלתי סבירים מאתרים לסילוק פסולת), התש"ן - 1990. התקנות קובעות כי בעירה באתר סילוק פסולת גורמת לזיהום אוויר בלתי סביר, ומחייבת נקיטת אמצעים המנויים בתקנות לשם מניעת בעירות.
רשימת החוקים והתקנות הקשורים לאיכות אוויר (לפי סדר פרסומם בספר דיני איכות הסביבה). בכל מקרה של אי התאמה בין נוסח החוק המופיע להלן לבין הנוסח המופיע ברשומות, תקף הנוסח הרשמי ברשומות. ראו טבלת התקנים מפורטת בקישור הראשון.
לשם עיון בתקנות השונות ראו שאר הקישורים.

בנושא חקיקה, להלן המקורות:
החקיקה הקיימת בנושא זיהום האוויר:
חוק מניעת מפגעים, התשכ"א- 1961. החוק אוסר על גרימת זיהום אוויר בלתי סביר, וקובע שגרימת זיהום אוויר היא עבירה פלילית שעונשה מאסר חצי שנה או קנס. כן מטיל החוק חובה על השר לאיכות הסביבה להתקין תקנות שיקבעו בין השאר מהו זיהום אוויר בלתי סביר.

חוק מניעת מפגעים סביבתיים (תביעות אזרחיות), תשנ"ב- 1992. החוק מאפשר לכל מי שנפגע או עתיד להיפגע ממפגע סביבתית (ובין היתר זיהום אוויר) או לעמותה להגנה על הסביבה, להגיש תביעה כנגד גורם המפגע, ולבקש מבית המשפט להוציא צו הפסקת המפגע, תיקון המעוות ומניעת הישנות המפגע. בנוסף מסדיר החוק אפשרות של הגשת תביעה בדרך של תובענה ייצוגית, אולם לא לתביעה כספית. בחוק זה כמעט ולא נעשה שימוש מכיוון שאין תמרוץ למי שנפגע או לעו"ד לנהל מאבק משפטי רק עבור צו הפסקה.

תקנות מניעת מפגעים (איכות אוויר), תשנ"ב- 1992 . התקנות קובעות תקני סביבה, ערכים מקסימאליים לריכוזים של 21 חומרים מזהמים באוויר.

תקנות למניעת מפגעים (זיהום אוויר מחצרים), תשכ"ב – 1962.
התקנות קובעות את האיסור לפלוט עשן שחור לרשות הרבים או לרשות אחרים, וכיצד יש למדוד פליטה חריגה זו של עשן שחור.

תקנות מניעת מפגעים (פליטת חומר חלקיקי לאוויר), תשל"א- 1972.
התקנות קובעות שפליטת ריכוז מסוים של חלקיקים לאוויר מהווה זיהום אוויר בלתי סביר, וכן מטילות על בעלי מפעלים חובות בדיקה ודיווח.

מניעת זיהום אוויר מתחבורה:
תקנות מניעת מפגעים (זיהום אוויר מכלי רכב), התשכ"ג- 1963.
התקנות מגדירות מהי זוהמה (עשן, אבק, חלקיקים) וקובעות כי פליטת זוהמה ממפלט של רכב מהווה זיהום אוויר בלתי סביר, בכפוף לחריגים. התקנות היו רלוונטיות רק לרכבי דיזל, אולם אמת המידה שנעשה בה שימוש. הינה מיושנת ואבד עליה הכלח מזמן.

תקנות מניעת מפגעים (זיהום אוויר מכלי רכב) (תקן של מבחן הרטרידג'), תשכ"ד- 1963. בהמשך לתקנות הקודמות, קביעה של התקן וכללי הבדיקה של זוהמה מכלי רכב מונעי דיזל.

תקנות מניעת מפגעים (זיהום אוויר מכלי רכב בדרך), התשס"א – 2001. התקנות אוסרות על גרימת זיהום אוויר בלתי סביר מרכבים, וכוללות הוראות לגבי מערכת פליטת הגזים ברכב ובדיקות פליטות גזים ועשן מרכבים בצידי הדרך בלבד (להבדיל מבטסט השנתי).

צו סדר הדין הפלילי (עבירות קנס- זיהום אוויר מכלי רכב בדרך), תשס"א - 2001, וצו סדר הדין הפלילי (ברירת משפט – זיהום אוויר מכלי רכב בדרך), התשס"א – 2001. קובעים את העבירה שבתקנות הנ"ל כעבירת קנס וכברירת משפט.

תקנות התעבורה, תשכ"א - 1961. בין היתר, מתנות התקנות מתן רישיון רכב או חידושו בביצוע בדיקות פליטה של מזהמים ועשן (במסגרת הטסט השנתי), ובעמידה בדרישות תקינות של מערכות הרכב ובכלל זה מערכת הפליטה.

חוק הפעלת רכב (מנועים ודלק), התשכ"א – 1961. החוק נותן סמכויות לשר התשתיות לקבוע סוגי הדלק והמנוע ברכבים, להטיל הגבלות, לקבוע הוראות שונות וכו'. כן קובע החוק כי עבירה על הוראות אלה היא בגדר עבירה פלילית .

צו הפעלת רכב (מנועים ודלק) (הפעלת רכב מנועי בבנזין), התשכ"א – 1961.

צו הפעלת רכב (מנועים ודלק)(סולר דל גופרית), תשס"ג - 2003.

הוראות לקואופרטיבים אגד ודן מכוח החוק למניעת מפגעים, התשכ"א- 1961 (צווים אישיים). כוללות הוראות בדבר עמידה ביעדי הפחתה של זיהום האוויר מסך הפעלת צי האוטובוסים של החברות.

חוק עזר לאיגוד ערים כוללני (אזור חיפה)(זיהום אוויר מכלי רכב), התשס"א- 2001. החוק מעניק סמכויות אכיפה למפקחים מטעם איגוד הערים.

טיפול בזיהום אוויר מתעשייה:
חוק רישוי עסקים, תשכ"ח – 1968. החוק מתנה את פעילותם של עסקים מסוימים במתן רישיון. רישיון העסק כולל תנאים שעל העסק לקיים, אשר ניתן לשנותם או להוסיף עליהם. החוק מאפשר להוציא צו סגירה מנהלי למפעל אשר אינו מקיים את תנאי רישיון העסק שלו. כמו כן החוק מסמיך את השר לאיכות הסביבה להתקין לעסקים טעוני רישוי או חלק מהם, ותקנות להבטחת איכות ראויה של הסביבה. תנאים (נוספים) ברישיון העסק הינם כיום האמצעי המרכזי בו עושה שימוש המשרד לאיכות הסביבה לדרוש ממפעלי תעשייה עמידה בתקנים לזיהום אוויר ובביצוע בדיקות לצורך זה.

תקנות רישוי עסקים (עסקים טעוני רישוי), התשנ"ה – 1995. מונות אילו עסקים חייבים ברישיון עסק.

חוק עזר לאיגוד ערים לאיכות הסביבה (תחנת הכוח חדרה)(אגרת ניטור זיהום אוויר), תשמ"ז- 1987.

צווים אישיים מכוח החוק למניעת מפגעים – לתחנות כוח של חברת החשמל שמופעלות בסולר ומזוט (ולא לגבי תחנות כוח פחמיות), ולבתי הזיקוק בחיפה ובאשדוד.

שונות:
תקנות מניעת מפגעים (זיהום אוויר ממבערי מזוט להסקה ביתית), תשל"ג- 1972 . אוסרות על פליטת גזי שריפה ממבערי מזוט.

תקנות מניעת מפגעים (זיהום אוויר וריח בלתי סבירים מאתרים לסילוק פסולת), תש"ן – 1990 . התקנות קובעות הוראות לעניין טיפול באתרי סילוק פסולת שמטרתן מניעת זיהום אוויר.

תקנות מניעת מפגעים (מניעת זיהום אוויר ורעש ממחצבה), תשנ"ח- 1998. מגדירות מהו זיהום אוויר בלתי סביר ממחצבה וכוללות הוראות לתפעול מחצבות באופן שימנע זיהום אוויר.

תקנות החומרים המסוכנים (יישום פרוטוקול מונטריאול בעניין חומרים הפוגעים בשכבת האוזון), התשס"ד – 2004. מטרת התקנות היא יישום פרוטוקול מונטריאול אשר ישראל צד לו. התקנות מטילות הגבלות על ייבוא, ייצור וצריכה של חומרים הפוגעים בשכבת האוזון, כגון CFC ועוד.

תקנות בריאות העם (מניעת מפגעים) (פינוי יריעות פלסטיק), התשנ"ג-1993.

צו סדר הדין הפלילי (עבירות קנס- פינוי יריעות פלסטיק), התשס"ד – 2003.

קביעת העבירה כעבירת קנס:
צו סדר הדין הפלילי (ברירת משפט – פינוי יריעות פלסטיק), התשס"ד- 2003. קביעת העבירה כעבירה של ברירת משפט.

עוד חקיקה רלוונטית:
פקודת בריאות העם – 1940 חלק ו. הוראות בדבר מפגעים: הגדרת זיהום אוויר כמפגע לפי הגדרתו בחוק למניעת מפגעים, הוראות לעניין הוצאת צווים לרשות סניטרית לסילוק מפגע.

חוק חופש המידע, התשנ"ח - 1998. החוק מאפשר לכל אזרח לפנות לרשות ולבקש מידע, והיא מחויבת להעבירו בתוך 30 ימים (בכפוף לסמכותה להאריך תקופה זו). אולם במקרים מסוימים הרשות פטורה או אפילו מחויבת שלא להעביר מידע, למשל מסיבות ביטחוניות, סודות מסחר ונהלי עבודה פנימיים.

פקודת העיריות (נוסח חדש). מקנה סמכות לעיריות לחוקק חוקי עזר לשם מניעת מפגעים סביבתיים בתחומן.

חוק התקנים, התשי"ג- 1953. קובע בין היתר את הרכב הדלקים המותר לשימוש.

חוק העונשין, התשל"ז- 1977 - סעיף 222 קובע: "המזהם לרצונו את האוויר ועושה אותו בכך מזיק, בדרך כלל, לבריאותם של בני אדם הגרים או מנהלים עסקים בסביבה, או של העוברים בדרך ציבורית, דינו - מאסר שלוש שנים".

חוק יסוד : כבוד האדם וחירותו. החוק מעניק הגנה חוקתית לשמירה על חייו, גופו וכבודו של אדם. הנשיא ברק הכיר בזכות לסביבה ראויה כחוסה תחת הגנת חוק היסוד (ר' בג"צ 4128/02).

חוק איכות הסביבה (דרכי ענישה) (תיקוני חקיקה), התשנ"ז-1997.
החוק קובע הוראות לעניין דרכי הענישה, שיעור קנסות, אחריות נושאי משרה בתאגיד ועוד, מרבית ההוראות הוטמעו במסגרת החוק למניעת מפגעים.

עיקרי תקנות הפליטה לגבי ישראל:
SO2 גופרית דו-חמצנית, NO2 חנקן דו חמצני (תחמוצות חנקן), PM10 חומר חלקיקי עדין, Pb עופרת, O3 אוזון.
ישראל 500 חצי שעתי סטטיסטי.
280 יממתי.
60 שנתי 940 חצי שעתי.
560 יממתי NOX 150 יממתי.
60 שנתי 5 יממתי.
1.5 חודשי.
0.5 שנתי 230 חצי שעתי.
160 שעתי.

לסיכום:
יער המידע גדול. קיבלתם קצת מידע, נתונים והרבה מידע המכווין אותכם למקורות. מקור מידע נוסף הינו המכון הישראלי לנפט ואנרגיה הנמצא ברמת אביב ובו מידע רב בנושאים אלו.

טבלת התקנים מפורטת

תקנות 1

תקנות 2

התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL מר דיויד שוגרמן

[16759]     שלח לחבר:     הדפס:     לתגובות הגולשים: 1

מה היתרונות של אנרגיית

מה היתרונות של אנרגיית השמש מבחינה אקולוגית?

אנרגיית השמש מהווה תחליף לשימוש במקורות אנרגיה אחרים כגון, נפט, גז ופחם. רוב הייצור של חשמל במדינת ישראל מבוסס על מקורות אלו הקרויים "פחמניים" או פוסיליים. המשותף למקורות אלה הוא שהם מוצאים מבטן האדמה ונשרפים. תהליכי הכרייה וההובלה של מקורות האנרגיה הפוסיליים יוצרים פגיעה אקולוגית, כאשר השריפה משחררת חמרים מסוכנים ורעילים כמו גם גזי חממה התורמים להתחממות כדור הארץ. השימוש באנרגית השמש בצורתה הטהורה (ללא מקורות אנרגיה נוספים) אינו מזהם, אין שריפה ולכן לא נפלטים חמרים מזיקים. ישנן מערכות היברידיות המנצלות את אנרגיית השמש יחד עם מקור אנרגיה נוסף כמו גז טבעי, ביו - גז או ביודיזל, ואז החלק היחסי של האנרגיה המופק מאנרגיית השמש מונע זיהום. דודי שמש, גם הם מסיעים לאקולוגיה בכך שהם חוסכים בייצור חשמל ממקורות פוסיליים.

התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL מר א. ר.

[16755]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

אני מעוניינת לדעת מה

אני מעוניינת לדעת מה רמת זיהום האויר בקריית אתא לעומת ישובים אחרים בסביבה. זאת כיוון שיש לי בבית ילדים עם אסטמה ואנחנו שוקלים לעבור דירה. האם תוכלו לספק לי נתונים מסוג זה?

לפי נתונים הנכונים לתאריך 24/9/06, מדד איכות האויר בקרית אתא הוא 43. זוהי רמת מדד בינונית. מדד איכות האוויר (מא"ה) מפשר להשוות את מצב איכות האוויר במקומות שונים ובזמן שונה. המדד הותאם לתנאי הארץ על ידי שימוש בתקנים ישראלים לזיהום אויר. ניתן לחשב מדד ממוצע לתקופה מסוימת (יום, שבוע, חודש) ולצייר גרפים שונים. על פי השיטה, בכל מקום בו מתבצעת מדידה רציפה של ריכוז באוויר של ארבעת המזהמים SO2, PM10, NOX , O3 (אוזון, תחמוצות חנקן, חומר חלקיקי עדין, גופרית דו-חמצנית)
בכל אזור הקריות וזה לפי נתוני המשרד לאיכות הסביבה, מדד איכות האוויר הוא בינוני בין 40- 48 לערך. לפי דו"ח שיצא בסוף שנת 2005, קרית אתא לא חורגת ממדדי זיהום האוויר לפי התקן שנקבע, כלומר אינה סובלת מזיהום אוויר חריג ואינה מדורגת כעיר עם זיהום אוויר חריג או גבוה.

התשובה ניתנה על ידי קרין אלדאה מצוות מידעני KOL

[16570]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

שלום זה ברק.
אני מכין

שלום זה ברק.
אני מכין דו"ח בנושא אנרגית הביומסה ואני צריך כמה מקורות מידע
תודה ברק

לברק שלום רב,

אנו מודים לך על פנייתך ל KOL, ומתנצלים על העיכוב במתן התשובה.

ולשאלתך:
להלן קישורים למספר מקורות מידע בנושא אנרגית הביומסה.

קישור למידע על אנרגית ביומסה מתוך אתר סבבה- אתר הילדים של המשרד לאיכות הסביבה

מידע על אנרגית ביומסה מתוך אתר רשת אורט.
יש ללחוץ על "אנרגית ביומסה" בתפריט שבצד ימין, ולאחר מכן ללחוץ על כל אחד מראשי הפרקים לקריאת שאר הסעיפים.

מאמר מתוך מט"ח על מקורות אנרגיה עתידיים. הסעיף האחרון במאמר דן באנרגית ביומסה

ייתרונות וחסרונות בהפקת אנרגיה מביומסה, מתוך אתר המשרד לאיכות הסביבה

תשובות לשאלות בנושא אנרגית הביומסה, מתוך אתר מכון וייצמן. בלחיצה על השאלה, מתקבלת התשובה

התשובה ניתנה על ידי אריאלה וורבר מצוות מידעני KOL

[15195]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

מהי ביומסה? היכן ניתן

מהי ביומסה? היכן ניתן למצוא מקורות מידע העוסקים בנושא זה?

ביומסה היא שם כולל לחומר האורגני בעולם. כל חומר שמקורו בחי ובצומח, נכלל בביומסה. בחומר האורגני אצורה אנרגיה כימית, שמקורה באנרגיית השמש, שקלטו הצמחים הירוקים. באנרגיה זאת ניתן להשתמש, כדי להפיק אנרגיה מצורות שונות.


להלן קישורים:

ביו מסה

עוד על ביומסה

אנרגיות מתחדשות - ביו-מסה ואנרגיה מפסולת

התשובה ניתנה על ידי פרידה שטראוס מצוות מידעני KOL

[15194]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

שלום
אנו רוצות שתשלחו לנו

שלום
אנו רוצות שתשלחו לנו חומרים על תחנות הידרואלקטריות
בתודה דנה וטל

שלום דנה וטל,

תודה שפניתם ל-KOL.

מצ"ב כתובות של מספר אתרים העוסקים באנרגיה הידרואלקטרית

משרד התשתיות

למדע

סבבה

רמי אריאלי

המשרד לאיכות הסביבה

התשובה ניתנה על ידי ברוך שחר מצוות מידעני KOL

[15160]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

לצוות KOL בוקר טוב,
אנו

לצוות KOL בוקר טוב,
אנו צוות מורים למדע וטכנולוגיה מעוניינים להקים גן אקולוגי במתחם בית הספר שישמש אותנו ללימוד חוויתי של הנושא.
נשמח מאד לקבל חומר, אתרים וכתבות בנושא
גנים אקולוגים בארץ (בבתי ספר) ובעולם.
המון תודות ויום טוב,
ריקי רובין
קרית החינוך ע"ש בן גוריון בעמק חפר

שלום ריקי!
מצטערים על העיכוב במתן התשובה.בקישורים המצורפים תוכלו לקרוא על גנים אקולוגים, ועל נושא האקולוגיה.

גן אקולוגי טכניון

אקולוגיה בלוטן

אקולוגיה

הספריה למט"ח

אקולוגיה לפי מכללת עמק הירדן

קורס אקולוגיה וירטואלי של אורט

נמאזן האקולוגי ושמירת הסביבה, עם קישורים נוספים לנושא

התשובה ניתנה על ידי מאי גיל מצוות מידעני KOL

[14849]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

אולי מישהו יכול לענות

אולי מישהו יכול לענות על שאלה שנתקלתי בה:
כמה זמן לוקח בערך לקרטון(כמו זה של חלב) להתפרק באדמה??

תודה מראש :)

לקרטון חלב יכולים לקחת מספר שנים להתפרק באדמה.
ככלל מהירות הפרוק תלויה בסוג האדמה ובאזור האקלים.
הפרוק מתבצע ע"י בלייה מרוח ומים וע"י פרוק של חיידקים ופטריות. ככל שהאזור רווי יותר במים יש יותר אפשרות לחיידקים ופטריות להתפתח וקרטון מהווה מקור מזון מסויים.
במדבר יכולים לעבור מאות שנים עד אשר מוצר ייתפרק. באזור טרופי ייקחו מספר חודשים.
יש לשים לב כי בקרטון יש ניילון ופלסטיק אשר להם ייקח עשרות ומאות שנים גם באזור טרופי ויש בקרטון חומרים מסוכנים (חומרים אורגנים ואי אורגנים אשר מזיקים לסביבה.)

התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL מר דיויד שוגרמן

[14493]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

[1] [2] [3] [4] [5] >>
***
אינדקס מומחים רואה חשבון בוידיאו צ'אט מאמן אישי און ליין מומחים לאסטרולוגיה מומחה לנומורולגיה
קוראת הקלפים און ליין רופאים מומחים בוידיאו צ'אט אורטופד מומחה און ליין נוירולוג בוידיאו צ'אט יעוץ עורך דין ברשת
אתרים משלימים - תקשור נומרולוגיה קלפים - קישורים שימושיים - ספרים ברשת - שותפים - נמורולוגיה - תיכון ובגרויות - תקשור - מומחים - משה שרון | לימודי קבלה