לוגו
תמונה של אישה
אתר המומחים של ישראל
button
button
button
button
button
button
button
button
דוא"ל:
סיסמה:
זכור אותי
הירשם לאתר כ מומחה-עסק / חבר-גולש
עברנו לאסקימו מומחים בוידאו-צ'ט - אתם מוזמנים להצטרף אלינו askimo.co.il

%>
בריאות ורפואה
בריאות האישה
בריאות הגבר
בריאות הילד
בריאות הנפש
בריאות וכירורגיה
בריאות ורפואה - כללי
בריאות עור ואסתטיקה
דת ויהדות
הבית והגינה
הנדסה ותכנון
חוק ומשפט
חינוך והוראה
כלכלה ועסקים
מדעי החברה
מדעי הטבע והסביבה
מדעי הרוח
מודעות ורוחניות
מחשבים ואינטרנט
מידענות ויעוץ
ממשל ובטחון
משפחה והורות
סטודנטים ואקדמייה
פנאי ותרבות
פסיכולוגיה ותרפיה
רכב ותחבורה
רפואה ובריאות
רפואה משלימה
שיווק ופיתוח עסקי
שפות ועריכה
תיכון ובגרויות
בבילון

רוצה להתייעץ עם מומחים בוידאו? לחץ כאן

שאלות ותשובות - יחסים בינלאומיים
 

מומחי KOL בתחום מדעי החברה >> יחסים בינלאומיים :
מאסטר דויד אפללו, גב' מיכל לקס, גב' מרסי מרסר

פנה לעסק / מומחה ביחסים בינלאומיים

מדעי החברה >> יחסים בינלאומיים

עבודה ביחבל

שלום,
אני צריך לבצע עבודת חקר ביחסים בינלאומיים בנושא איראן מול מדינה במזרח התיכון(תורכיה או סעודיה לדוגמה) בחקר מול 4 מאמרים של אינטרסים ע"פ - נויכטלנן ורובינסון
ומערכת ע"פ - קפלן וולץ.
אני צריך את הדרך הנכונה לביצוע העבודה, כיצד לבנות את תהליך החקר והמלצות למקורות.

[31640]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

עבודה אקדמית

שלום וברכה!

רציתי לשאול היכן ניתן לאתר חומר על שני הנושאים הבאים:
1. יחסי תורכיה סוריה בעשורים האחרונים.
2. מלחמת איטליה-יוון בתוך מלחמת העולם השניה.

עלי לנתח את הנתונים לפי גישת רמות הנתוח ביחסים בינלאומיים.

ברמת המערכת-רמת המדינה-ורמת הפרט.

בברכה,

אלעד.

[31347]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

רמות ניתוח

איזו רמת ניתוח (יחיד, מדינה, עולמית) המתאימה ביותר לנוכח שאיפתה של איראן להשיג נשק גרעיני ומדוע הרמות האחרות רלוונטיות פחות לסוגייה זו.

שלום רב

בעקרון כל "רמות הניתוח", כפי שאת קוראת להם חשובות, אולם בכל הנוגע לאיראן של ח''ומייני, קרי, החל מ - 1979 קיימת בעיה של תקשורת. משטר האייתולות הוא משטר דיקטטורי וריכוזי מאוד. משום כך, קשה לערוך, למשל, סקר דעת קהל על דעתם של ה"איראני הממוצע מהרחוב" בנושא הפלות או שימוש באמצעי מניעה. השלטון מתנגד לכך, ומשום זאת, לא שואלים את העם, אלא פשוט קובעים לו עובדה.

כך שלמרות שחשוב לדעת מה דעתם של האיראנים גופא לסוגיית הגרעין - האם הם תומכים בכך? האם מתנגדים? וכו'' - אנו יכולים רק לדעת מה קורה באיראן על סמך מ ע ש י ם ומודיעין עקיף. אי לכך, "רמת המדינה", כפי שהגדרת זאת, היא הרמה השימושית ביותר להכרת המתרחש באיראן.

אנו צריכים לבדוק התפתחויות אשר ניתן לראות אותם גם מבחוץ. פעילויות כאלו חייבות להיות גדולות כדי שנאתר אותן. וזאת בדיוק הבעיה: ההפגנות האחרונות שנגעו לשאלת זיוף הבחירות באיראן היו כל כך נרחבות, עד שהשלטון לא יכול היה לגרום למערב לא לראותן. עם זאת חשוב לשים לב: אנו ל א יודעים אם תוצאות הבחירות זויפו, משום שהשלטון מסרב לבדוק. בהחלט יכול להיות שהעם האיראני, למרות הכל, רוצה את אחמדי ניג''אד בשלטון.

ההפגנות - "רמת המדינה" - על-פי הגדרתך, הן האמצעי הטוב ביותר לראות מה קורה במדינה, אולם הן, כפי שהדגמתי כרגע, אמצעי מוגבל ביותר.

דוגמא לכך הוא המצב במצרים. מצרים היא המדינה הערבית-מסלמית הליבראלית ביותר בעולם [טורקיה אינה מדינה ערבית]. משנות העשרים ועד ימינו קיימת בה דרישה רבה לרבות דמוקרטיה במדינה, ולהפוך את כוחו של מבראק למוגבל יותר. ועם זאת, האחים המסלמים, ארגון האב של החמאס פה בארץ - ארגון דתי קיצוני - הוא בעל נוכחות בולטת בזירה הפוליטית, למרות שנאצר הוציא אותו מחוץ לחוק בתחילת שנות השישים, לאחר שכמה מאנשיו ניסו לשים קץ לחייו. הארגון - שמבחינה רשמית לא אמור להיות קיים - מפעיל מוסדות צדקה והצליח להכניס 80 נציגים לפרלמנט המצרי - למרות שעל-פי חוק אסור לו לעשות זאת.

מה אנו למדים מהדוגמא של מצרים? ש"רמת היחיד", כפי שכינית זאת, יכולה להסביר התפתחויות פוליטיות רבות [כמו סוגיית הגרעין באיראן]. במצרים אנו יכולים לראות זאת, ועל כן, אנו יודעים שהסיבה שהאחים המסלמים צוברים תאוצה בארץ הנילוס נובעת מפעילות ארגוני הצדקה שלהם. הדבר מעניק להם כוח פוליטי, ופותח פתח [ממשי] להפוך את מצרים למדינת דת קיצונית וחשוכה.

באיראן אין לנו את תנאי הבדיקה הנוחים הללו, אז אנו נותרים עם "רמת המדינה" וה"רמה העולמית" - בעיקר תחום היחסים של איראן עם רוסיה וצפון קוריאה - אולם בכך אנו מקבלים תמונה חלקית בלבד, וזהו המצב כאשר באים לנתח משטרים דיקטטוריים.

מה שאנו כן יודעים על סוגיית הגרעין נובע מהפעילויות הגלויות, פחות או יותר, של ראשי המדינה: 1. איראן מצהירה בפה מלא שהיא שואפת להשיג נשק גרעיני. 2. בין הסיבות שהיא מונה לכך שהיא "צריכה" נשק גרעיני הוא הרצון שלה להפוך למעצמה אזורית. 3. איראן מצהירה כי כל ניסיון לבלום את ההתגרענות שלה יסתיים בעימות אלים. 4. היא מסרבת לניסיונות פשרה ותיווך של מדינות ערב והמערב.

נתונים אלו כלשעצמם - שכולם שייכים ל"רמת המדינה" - יש בהם כדי להדאיג.

הפתרון? כאן צריך הכרה של המדינה [מזרחנים] וניסיון בעימותים בכלל [היסטוריונים ופוליטיקאים]. הניסיון מלמד שכל פעם שהמערב ניסה לפקח על איראן בסוגיית הגרעין, הדבר שימש את האיראנים כדי להרוויח זמן, על מנת שיוכלו להמשיך בבניית הגרעין. הם אף השתמשו באמצעים אחרים שנועדו להסוות את העיסוק בתכנית הגרעין שלהם - חימוש החמאס וחזב אללה - ועידודם לפתוח בעימות נגד ישראל, כפי שהיה בלבנון השנייה, ב - 2006.

הפתרון, אם כן [לדעתי], מחייב הפצצה של הכור הגרעיני. הבעיה שהמדינה היחידה שמוכנה לעשות זאת כיום היא ישראל, אולם בניגוד לכור העראקי, כדי להפציץ את איראן ישראל זקוקה לסיוע אמריקאי. בתנאים הנוכחיים, כאשר אובאמה בשלטון, הסיכויים נמוכים לכך.

לאור העובדה שהאמריקאים מונעים את הפתרון האפקטיבי היחידי, רוב הסיכויים הם שאיראן תהפוך לגרעינית בסופו של דבר.

עדי.

התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL מר עדי בן חור

[31200]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

אני עושה עבודה על

אני עושה עבודה על האנשלוס, סיפוח אוסטריה לגרמניה הנאצית, בשנת 1938. קשה לי מאוד למצוא מקורות על הנושא בעברית, וזו למעשה הבקשה הראשונה שלי.
בעיה נוספת שנתקלתי בה היא להוציא מהמקורות מהן הסיבות למעשה לסיפוח של אוסטריה על ידי היטלר. רוב הסיבות שאני יכול לחשוב עליהן הן היסק אישי שלי ונובעות מהאירועים ההיסטוריים, אבל הספרות עצמה אינה נותנת מענה ישיר לסוגיית הגורמים לאנשלוס.
אשמח לעזרה בשני נושאים אלו.

שלום ירון.

אתחיל מהשאלה השניה לגבי הסיבות לסיפוח אוסטריה- הסיבות המקובלות בספרות הן:
*שיפור מצבה האסטרטגי של גרמניה במרכז אירופה תוך איגוף גבולה הדרומי-מערבי של צ''כוסלובקיה.
*יצירת גבול משותף עם איטליה, הונגריה ויגוסלביה.
*סיפוח אוסטריה היה מימוש החלום הישן של מיזוג גרמניה ואוסטריה לרייך אחד- כפי שכתב היטלר ב"מיין קאמפף".
*הזדמנות נוספת לבדוק את עמדת המערב כיצד מפר היטלר את חוזה ורסאי. היטלר ידע שמבחינת העיתוי יהיה לו נוח, מוסליני היה עסוק בספרד, בריטניה הצהירה שמרכז אירופה לא מעיניינה, העולם "צפה" אז בכיבושי יפן בסין.

לגבי מקורות בעברית, מומלץ לבחון את הספרים הבאים:

פרידלנדר, שאול ‬ ‫ גרמניה הנאצית והיהודים :שנות הרדיפות, 1933-1939 /שאול פריד ‬ 1997 SKL Seminar Ha-Kibbutzim College

‫ טילור, אלן ג’ון פרסיבל ‬ ‫ מדוע פרצה המלחמה :שורשיה של מלחמת העולם השניה /זילבר, ‬ 1987 EMY Emek Yezreel College

‫ תורן, כריסטופר ‬ ‫ המלחמה קרבה :1938-1939 /כריסטופר תורן ; עברית: ארי סואן ‬ 1971 EMY Emek Yezreel College

מרגליות אברהם וכוכבי יהויקים (עורכים), תולדות השואה-גרמניה, יד ושם, ירושלים, 1998, (שני כרכים)


מידע על אוסטריה באתר יד ושם

התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL גב' רותם פריזנט

[23880]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

זקוקה לעזרה בשאלת מחקר

זקוקה לעזרה בשאלת מחקר לנושא "האם יכולה המלחמה להמשיך ולהיחשב כמכשיר יעיל להשגת מטרות במדיניות החוץ במאה העשרים-ואחת כבקודמתה?"
וכן עזרה במקורות חיפוש להשערת מחקר
תודה


שלום אורית,
כסטודנטית עליי לומר שחשוב להבהיר האם מדובר במלחמה קונבנציונלית? מאחר שכיום ברמה הבינלאומית מנהלת המדינה מלחמות במס' חזיתות בו זמנית אולם בתחומים שונים ,(כלכלה- יפן מול סין ושניהם מול ארה"ב, פסיכולוגי- איראן אירגונים בינלאומיים לא ממשליים).

המלחמה ביחב"ל הינה כלי לגיטימי להשגת מטרות מדיניות ולפעמים עדיפה מהדיפלומטיה, מאחר שמלחמה מתוכננת כראוי ויעילה יכולה להשיג יעדים בפחות זמן וויתורים. אולם מאז המלחמה הקרה המלחמות האפקטיביות הן דווקא הפסיכולווגיות- מדינות בעלות יכולת גרעינית משתמשות בפוטנציאל הגרעיני כגורם הרתעה/ איום להשגת מטרותיהן.

על כל פנים תוכלי למצוא חומר במקומות הללו:
1.
War by other means: criteria for the use of economic sanctions
http://www.encyclopedia.com/doc/1G1-19277988.html
2.
יצא לאור לא מזמן ספר שמנסה לענות על שאלתך בהתייחס למלחמה בעיראק. הספר הינה יוזמה צבאית פוליטית של ארה"ב שמנתחת החלטות ופעולות ואת תוצאותיהן מן הבחינה הפוליטית ובינ"ל.
"the counter insurgency feild manual''"
http://www.comedycentral.com/shows/the_daily_show/index.jhtml
3.
International Seminar on Nuclear War and Planetary Emergencies, 29th Session ... By Richard C. Ragaini
4.
A Quaker’s View of 21st Century War.
Brian Walker
http://www.preparingforpeace.org/Walker%20a%20quakers%20view.htm
5."אסטרטגיה של נשק לא קונוונציונאלי"- שטיינברג ג''ארלד, מושגי יסוד ביחסים בין לאומיים בהוצאת האוניברסיטה הפתוחה.-ע"מ 11- 134 *פה יש הרבה פרקים שתוכלי לפתח אותם ואף להגיע לתשובתך ספר מעולה.
שיהיה בהצלחה ואת מוזמנת לפנות אלינו לשאלות נוספות/ מפורטות יותר

בברכה מייסי מרסר

התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL גב' מרסי מרסר

[22067]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

האם לישראל, כחלק מתת-המערכת

האם לישראל, כחלק מתת-המערכת המזרח תיכונית יש אינטרס תת-מערכתי להיכנס למו"מ עם סוריה? הסבר ונמק. מהו האינטרס הישראלי בשאלה זו? הניתוח צריך להיות אינטרס בתת-מערכת במזרח-התיכון. ומה ישראל היתה מרוויחה אם המו"ם היה מצליח?

יש מספר יתרונות לשלום עם סוריה: פיתוח יחסי מסחר בין שתי המדינות ותרומה הדדית של ענפי התעשיה; פיתוח התיירות. מכל היתרונות תצא סוריה נשכרת, אך ישראל רק תפסיד. אין איזון בין המדינות מבחינת טכונלוגיה, תעשיה וחקלאות. וכן איך מתייחסים בשלום עם סוריה מול ברית הדמים של המשולש: סוריה-איראן- חיזבאללה. כן קיים יתרון אסטרטגי של ישראל - צה"ל חולש על דמשק.

לאחר מלחמת לבנון השניה יצאו בשאר אסד ויועציו המדיניים בשורת התבטאויות פומביות ואינטיסביות הקוראות לישראל לפתוח עימה בשיחות שלום ולא, סוריה תצא לדרך האלימות.

נשאלות השאלות הבאות:
האם כיום יש לישראל אינטרס להשיג הסדר עם סוריה? האם הסדר כזה יתן מענה לבעיות הביטחוניות של ישראל? האם הוא קריטי?
האם ניתן בנסיבות הנוכחיות להשיג הסדר מדיני כפי שישראל היתה רוצה? דעה אחת הסוברת שישראל צריכה להיכנס למו"מ לשלום עם סוריה: הזמן פועל לרעת ישראל, יש ואקום מדיני שעלול להתפוצץ.
סוריה רוצה להתנתק מחיבוק הדוב האירני, וחפצה לזכות בליגיטימיות בינלאומית. יש לעצור את השתלטות חיזבאללה על לבנון. כן, ישראל אינה יכולה ערכית וטקטית לסרב לדבר על שלום עם מי שמושיט לה יד לשלום.

דעה אחרת טוענת: הכניסה לתהליך משא ומתן עם סוריה אינה דוחקת ואינה קרטיטית ואפילו מזיקה. הלחץ הוא בכיוון קידום הבעיה הפלסטינית, בעיקר ע"י ירדן, סעודיה ומצרים החשות מאוימות ע"י איראן. האינטרס הישראלי הבסיסי הוא לטפח את היציבות המדינתית של שכנינו (רשות פלסטינית, ירדן, לבנון). הידברות עתה עם סוריה נוגדת אינטרס זה, כי סוריה פועלת בעצם ימים אלו לפורר את המערכת הלבנונית ולנו אין כל עניין לעזור לה בזה. כן תהיה בכך פגיעה קשה ביחסים שלנו עם ארה"ב. הסכם עם סוריה לא פותר את בעיית לבנון. חזבאללה יישאר גורם הכוח המזוין המרכזי עם כל ההשפעה האיראנית. זה מפחית בהרבה מהתועלת שבהסכם. אין שום סימן שתמורת רמת הגולן תתנתק סוריה מאיראן. לאסד קשה להיפתח למערב כפי שנפתח סאדאת: הסיבה נעוצה במבנה האוטוקרטי הסגור של המשטר הסורי המתבסס על עדת המיעוטים העלאווית ונספחיה.
יותר משבשאר רוצה הסדר עם ישראל הוא מעוניין בתהליך עצמו שייתן חותמת סופית ליציאה סורית מבידוד, יעניק לו חסינות מפני לחצים שונים, ובכלל זה לסלק את ידו מלבנון; יפתח בפניו אופציות להתחמק מבית הדין הבינלאומי לחקירת רצח חרירי.

המחייבים טוענים שאסד בשל - הוא כן רוצה שלום. סוריה תצמצם את קשריה עם איראן: סוריה תוכל לעצור את הזרמת הנשק לחיזבאללה. סוריה תתנער מהטרור, בין השאר משום שכלכלתה הרעועה זקוקה לסיוע מהמערב.

המסקנה: ישראל אינה צריכה להיכנס בנסיבות הנוכחיות לתהליך משא ומתן להסדר מדיני עם סוריה. אבל רצוי לא להצטייר כסרבני שלום כרוניים. אין מניעה לטפח ערוצי הידברות שקטים, חצי מודיעיניים (אך בידיעת האמריקאים ), ישירים או עקיפים, עם הסורים, על מנת לשמור מגע, להתרשם, לא להתחייב. יש לגבש מדיניות הרתעה כלפי סוריה. ישראל צריכה להיכנס לדו-שיח אסטרטגי עם ארה"ב על הכלת האיום הסורי-איראני. בכל מקרה, יש לגבש כבר עכשיו (בבחינת "תוכניות מגרה") מדיניות כלפי הסדר אפשרי בעתיד בינינו לבין הסורים.

היש לפתוח בתהליך משא ומתן עם סוריה?

עומק הנסיגה כעומק השלום

שלום עם סוריה עבר או עתיד

לחשוף את הבלוף הסורי

תנאים של שלום

התשובה ניתנה על ידי ציפי חיים מצוות מידעני KOL

[16957]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

אני עושה עבודה

אני עושה עבודה על דוד בן גוריון ויחסי ישראל ארה"ב בתקופת הקמת המדינה. אני מתקשה למצוא ביבליוגרפיה באנגלית ובעיברית - מאמרים וספרים באינטרנט ובספריה - מה שמצוי אצלי זה ספר של אלון גל "המאבק לקראת מדינה"; אריאל פנדלשטיין "קשר גורדי"; אמריקן ישראלי קונקשיין, מייקל בראון; יונתן סרנה; וכל הספרים של האוניבסיטה הפתוחה. בכל אלו אני לא יכולה להשתמש. האם תוכלו להפנות אותי לחומרים אחרים?

למטה תמצאי רשימה ביבליוגרפית של ספרים העוסקים ביו השאר, ביחסי ארה"ב - ישראל בסביבות 1948 ובבן גוריון. חלק מספרים אלו אינו מוקדש רק לתחום זה, לכן יהיה עלייך לעיין בתוכן ובאינדקס שלהם. כשאת עושה זאת, שמי לב לרשימות הביבליוגרפיות הצמודות לקטעים הרלונטיים לעבודתך. מרבית הספרים נלקחו מהקטלוג המאוחד של מלמד (www.libnet.ac.il) וניתן לאתרם בספריות אקדמיות בארץ. בנוסף לעיון בספרים, מומלץ מאד לבצע חיפוש במאגרי מידע אלקטרוניים או אינטרנטיים של כתבי-עת. הבעיה היא שזאת ניתן לעשות בדרך כלל, רק מהספריות האקדמיות המנויות על מאגרי מידע אלו. מאגר המידע המומלץ ביותר הוא "מפתח למאמרים בעברית" המתוחזק ע"י אוניברסיטת חיפה. יש לו גירסת אינטרנט ותמצאי את הקישור ברשימת הקישורים. מאגרי נתונים נוספים שכדאי לבדוק (לפי סדר חשיבות יורד) הם:
Historical Abstarcts, JSTOR, Kluwer. כולם מופיעים ברשימת מאגרי המידע של מלמ"ד, שהקישור אליו מצויין ברשימת הקישורים.
__________________
לורך, נתנאל, בצבת מעצמות : ישראל ולחצי המעצמות בשלהי מלחמת העצמאות ומערכת קדש / תל אביב : משרד הבטחון, ההוצאה לאור, תש"ן 1990.
__________________
כהן, אבנר ישראל והפצצה / ירושלים : שוקן, תש"ס
__________________

מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית : רב-שיח ומקורות נלוים / ירושלים : האגוד העולמי למדעי היהדות, תשנ"ט.
__________________
מוריס, בני מלחמות הגבול של ישראל, 1949-1956 : ההסתננות הערבית, פעולות הגמול והספירה לאחור למבצע קדש / תל-אביב : עם עובד, תשנ"ו
__________________
מנהיג והנהגה / ירושלים : מרכז זלמן שזר, 1992.
__________________
נאור, אלדד מפא"י ויהדות ארה"ב בשנות ה-40 : עיון השוואתי ביחסם ובפעילותם של שלושה מנהיגים מייצגים / ירושלים : [חמו"ל], 1994
__________________
שפירא, דוד הלל מפילנטרופיה לאקטיביזם : התגבשותם של ציוני ארצות-הברית לקבוצת השפעה מדינית והיחלצותם למאבק על עתיד ארץ-ישראל (1933-1945) / ירושלים : מוסד ביאליק, תשס"א
__________________
סולידריות יהודית לאומית בעת החדשה / באר שבע : אוניברסיטת בן-גוריון, הוצאה לאור, תשמ"ט 1988
__________________
עיונים בתכניות החלוקה 1937-1947 / באר שבע : אוניברסיטת בן-גוריון, תשמ"ד 1984
__________________
עיונים בתקומת ישראל : מאסף לבעיות הציונות, היישוב ומדינת ישראל / קרית שדה-בוקר : המרכז למורשת בן-גוריון, תשנ"ז 1997
__________________
אבינרי, שלמה עם ועולם : שאלות חברה ומדיניות בישראל / תל-אביב : מבט, 1977.
__________________
הרצוג, יעקב עם לבדד ישכון / תל אביב : ספרית מעריב, 1975
__________________

עצמאות : 50 השנים הראשונות : קובץ מחקרים בין-תחומי / ירושלים : מרכז זלמן שזר, תשנ"ח 1998
__________________
אהרנסון, שלמה, הפוליטיקה והאיסטרטגיה של נשק גרעיני במזרח התיכון : ערפול, תיאוריה ומציאות 1948-1993 / ירושלים : אקדמון, 1994 ; תשנד
__________________

שלים, אבי קיר הברזל : ישראל והעולם הערבי / [תל-אביב] : ספרי
עליית הגג, תשס"ה
__________________
רוזנפלד, יעל הרעיון הציוני והקמת מדינת ישראל : ביחסו של בן
גוריון אל יהודי ארצות הברית בשנים 1948-1953 / [באר שבע : חמו"ל], תשנ"ו 1995.
------------------------------------------

Ball, George W. and Douglas B. Ball. The Passionate Attachment: America's Involvement With Israel, 1947 to the Present. New York: W.W. Norton, 1992. ISBN 0-393-02933-6
-----------------------------------------
Between East and West: Israel's Foreign Policy Orientation 1948-1956 (LSE Monographs in International Studies) by Uri Bialer
----------------------------------
The History of Zionism by Walter Laqueur (Author)
--------------------------------------
Land and Power: The Zionist Resort to Force, 1881-1948 (Stanford Studies in Jewish History & Culture) by Anita Shapira.

מלמ"ד - הקטלוג המאוחד של האוניברסיטאות

רשימת מאגרי המידע של מלמ"ד

מפתח למאמרים בעברית - גירסת אינטרנט

התשובה ניתנה על ידי אבנר הלפרן מצוות מידעני KOL

מחבר: ‬ ‫ אהרנסון, שלמה,, 1936 ‬
כותר: ‬ ‫ דוד בן גוריון מנהיג הרנסנס ששקע / שלמה אהרונסון. ‬ מו"ל: ‬ ‫ קריית שדה בוקר : המרכז למורשת בן גוריון : הוצאת הספרים של אוניברסיטת בו גוריון בנגב, (1999). ‬

מחבר: ‬ ‫ אלמגי, יוסף ‬
כותר: ‬ ‫ המאבק על בן גוריון / יוסף אלמוגי ‬
מו"ל: ‬ ‫ (תל אביב) : עידנים, (תשמ"ח) ‬

מחבר: ‬ ‫ אפלבאום, בעז ‬
כותר: ‬ ‫ בית ספר לראשי ממשלה : 10 ראשי ממשלה ישראליים, הסיפור האישי / בועז אפלבאום ‬
מו"ל: ‬ ‫ תל אביב : ביתן, (תשס"א) ‬

מחבר: ‬ ‫ אריאלי, יהושע ‬
כותר: ‬ ‫ הקנוניה / יהושע אריאלי ‬
מו"ל: ‬ ‫ (תל-אביב) : קדימה, תשכ"ו ‬


מחבר: ‬ ‫ בן גוריון, דוד ‬
כותר: ‬ ‫ דברים כהוויתם / דוד בן גוריון ‬
מו"ל: ‬ ‫ [תל-אביב] : עם הספר, (1965) ‬

מחבר: ‬ ‫ בן גוריון, דוד ‬
כותר: ‬ ‫ זכרונות / דוד בן-גוריון ‬
מו"ל: ‬ ‫ (תל אביב) : עם עובד, (תשל"א-תשמ"ז) ‬

מחבר: ‬ ‫ בן גוריון, דוד ‬
כותר: ‬ ‫ פגישות עם מנהיגים ערביים / דוד בן גוריון ‬
מו"ל: ‬ ‫ (תל אביב) : עם עובד, (תשכ"ז) ‬

מחבר: ‬ ‫ בר-זהר, מיכאל ‬
כותר: ‬ ‫ בן גוריון : ביוגרפיה : (האיש מאחורי האגדה) / מיכאל בר-זהר. ‬
מו"ל: ‬ ‫ [תל אביב] : משרד הבטחון : מגל, (2005). ‬

מחבר: ‬ ‫ גופר, גילת ‬
כותר: ‬ ‫ דוד בן גוריון : ציוני דרך בחייו / (כתיבה: גילת גופר) ‬
מו"ל: ‬ ‫ (קרית שדה בוקר) : המכון למורשת בן גוריון, מדרשת בן גוריון : משרד החינוך, מרכז ההסברה, שירות הפרסומים, (תשס"ב) ‬

מחבר: ‬ ‫ גל, אלון ‬
כותר: ‬ ‫ דוד בן גוריון - לקראת מדינה יהודית : ההיערכות המדינית נוכח הספר הלבן ופרוץ מלחמת העולם השנייה 1938-1941 / אלון גל ‬
מו"ל: ‬ ‫ קריית שדה בוקר : אוניברסיטת בן גוריון בנגב, (1985) ‬

מחבר: ‬ ‫ הכהן, דבורה ‬
כותר: ‬ ‫ תכנית המיליון : תכניתו של דוד בן-גוריון לעלייה המונית בשנים 1942-1945 / דבורה הכהן ‬
מו"ל: ‬ ‫ [תל-אביב] : משרד הבטחון, (תשנ"ה 1994)

מחבר: ‬ ‫ הכהן, דבורה ‬
כותר: ‬ ‫ התוכנית לקליטת מיליון עולים בראשית שנות הארבעים / דבורה הכהן ‬
מו"ל: ‬ ‫ (ירושלים) : המכון לחקר תולדות קרן קימת לישראל, הקרקע ויישוב הארץ, החוג לתולדות קרן קימת לישראל וההתיישבות היהודית בארץ ישראל, תשנ"ו 1995

מחבר: ‬ ‫ וולפנזון, אברהם ‬
כותר: ‬ ‫ דוד בן גוריון : מנהיג עם, מנהיג פועלים, (עשור למותו <1886-<1973) / מאת אברהם וולפנזון ; דברי הקדמה נחום פסה ‬
מו"ל: ‬ ‫ (תל אביב) : ההסתדרות הכללית של העובדים בארץ ישראל, הוועד הפועל, המרכז לתרבות ולחנוך, (תשמ"ד 1983) ‬

מחבר: ‬ ‫ וולפנזון, אברהם ‬
כותר: ‬ ‫ דוד בן גוריון ומדינת ישראל / אברהם וולפנזון ‬
מו"ל: ‬ ‫ (תל אביב) : עם עובד, תרבות וחינוך, (תשל"ד)

מחבר: ‬ ‫ נאור, מרדכי ‬
כותר: ‬ ‫ מהרצל עד בן גוריון : ציוני דרך בקורות הציונות, היישוב והמדינה בראשיתה / מרדכי נאור ‬
מו"ל: ‬ ‫ [תל-אביב] : משרד הבטחון, תשנ"ו

כותר: ‬ ‫ אחריו : על מנהיגות ומנהיגים / עורכת: חנה עמית ‬
מו"ל: ‬ ‫ [תל אביב] : משרד הביטחון, (תש"ס) ‬

כותר: ‬ ‫ דוד בן-גוריון מייסד מדינת ישראל / כתב זבולון פורן ‬מו"ל: ‬ ‫ ירושלים : קרן קימת לישראל, המחלקה לחינוך : תנועת המורים למען הקרן הקיימת לישראל, תשמ"ז (1986)

כותר: ‬ ‫ הגידו כן לזקן : דיאלוג עם החלוציות : 100 שנה לעלייתו של דוד בן-גוריון לארץ ישראל / (עורך מדעי: אריאל פלדשטיין). ‬
מו"ל: ‬ ‫ [שדה בוקר] : המכון למורשת בן-גוריון : כתר : משרד הבטחון, (2005). ‬

מחבר: ‬ ‫ פלדשטין, אריאל ל ‬
כותר: ‬ ‫ קשר גורדי : דוד בן-גוריון, ההסתדרות הציונית ויהדות ארצות-הברית: 1948-1963 / אריאל ל’ פלדשטיין ‬
מו"ל: ‬ ‫ קריית שדה בוקר : מכון בן גוריון לחקר ישראל, הציונות ומורשת בן-גוריון : המכללה האקדמית ספיר : המכון ליהדות זמננו ע"ש אברהם הרמן, האוניברסיטה העברית בירושלים : הוצאת הספרים של אוניברסיטת בן גוריון בנגב, (2003) ‬

מחבר: ‬ ‫ פעיל, מאיר ‬
כותר: ‬ ‫ קרע בתש"ח : 1948 : Rift in (מאבקי-כוח בצמרת בדרך לניצחון במלחמת העצמאות : גילויים חדשים) / מאיר פעיל, עזריאל רונן ‬
מו"ל: ‬ ‫ (רמת אפעל) : (מרכז ישראל גלילי), [תשנ"א?] ‬

מחבר: ‬ ‫ פרלמן, משה בן ליפמן ‬
כותר: ‬ ‫ דוד בן גוריון / משה פרלמן ‬
מו"ל: ‬ ‫ (תל אביב) : זמורה, ביתן, (תשמ"ח 1987) ‬

מחבר: ‬ ‫ צור, נדיר ‬
כותר: ‬ ‫ רטוריקה פוליטית : מנהיגים ישראלים במצבי לחץ / נדיר צור ‬
מו"ל: ‬ ‫ [תל-אביב] : הקיבוץ המאוחד, (2004) ‬

מחבר: ‬ ‫ קולת, ישראל ‬
כותר: ‬ ‫ אבות ומייסדים / ישראל קולת ‬
מו"ל: ‬ ‫ [ירושלים] : המכון ליהדות זמננו, האוניברסיטה העברית בירושלים : הקיבוץ המאוחד, תשל"ו (1975)

מחבר: ‬ ‫ קליר, אלחנן ‬
כותר: ‬ ‫ נקודת השבר : העימות המשולש: וייצמן - בן-גוריון - הבריטים / אלי (<אלחנן>) קליר ‬
מו"ל: ‬ ‫ ירושלים : כרמל, (תשס"ג 2002) ‬

מחבר: ‬ ‫ שלום, זכי ‬
כותר: ‬ ‫ כאש בעצמותיו : דוד בן-גוריון ומאבקיו על דמות המדינה, 1963-1967 / זכי שלום. ‬
מו"ל: ‬ ‫ קריית שדה בוקר : מכון בן גוריון לחקר ישראל, הציונות ומורשת בן-גוריון : הוצאת הספרים של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, (תשס"ה 2004). ‬

כותר: ‬ ‫ דוד בן גוריון : האיש וצה"ל / ערכו: גרשון ריבלין ועמרם פרת ‬
מו"ל: ‬ ‫ [תל אביב] : מפקדת קצין חינוך ראשי : משרד הבטחון - ההוצאה לאור, תשמ"ז 1986 ‬

מחבר: ‬ ‫ כפכפי, איל ‬
כותר: ‬ ‫ מלחמת ברירה : הדרך לסיני וחזרה - 1956-1957 ; המאבק בין שתי אסכולות מדיניות בישראל בשנות החמישים / אייל כפכפי ‬
מו"ל: ‬ ‫ (רמת אפעל) : יד טבנקין, מכון ישראל גלילי לחקר מדיניות ההתיישבות, הביטחון והחוץ עם העמותה למורשת משה שרת, (1994) ‬

מחבר: ‬ ‫ נאור, אלדד ‬
כותר: ‬ ‫ מפא"י ויהדות ארה"ב בשנות ה-:40 עיון השוואתי ביחסם ובפעילותם של שלושה מנהיגים מייצגים... / אלדד נאור ‬
מו"ל: ‬ ‫ [ירושלים], 1994 ‬

מחבר: ‬ ‫ נאור, מרדכי ‬
כותר: ‬ ‫ מהרצל עד בן גוריון : ציוני דרך בקורות הציונות, היישוב והמדינה בראשיתה / מרדכי נאור ‬
מו"ל: ‬ ‫ [תל-אביב] : משרד הבטחון, תשנ"ו ‬

מחבר: ‬ ‫ פעיל, מאיר ‬
כותר: ‬ ‫ קרע בתש"ח : 1948 : Rift in (מאבקי-כוח בצמרת בדרך לניצחון במלחמת העצמאות : גילויים חדשים) / מאיר פעיל, עזריאל רונן ‬
מו"ל: ‬ ‫ (רמת אפעל) : (מרכז ישראל גלילי), [תשנ"א?] ‬

כותר: ‬ ‫ ארץ גדולה לעם גדול : סיפורו של מאמין / צבי שילוח ‬ מו"ל: ‬ ‫ (תל-אביב) : אותפז, (תש"ל) ‬

מחבר: ‬ ‫ שריד, אבי ‬
כותר: ‬ ‫ האמנם אנליטיות? קבלת החלטות במדיניות חוץ של ישות פוליטית אתנו-לאומית ושל ישות פוליטית מדינתית: דוד בן גוריון: 1947-1945, גולדה מאיר: 1973-1971... / אבי שריד, ראש העין ‬
מו"ל: ‬ ‫ [רמת גן] : [חש"מ], 2001 ‬ בר אילן - עבודת MA

מחבר: ‬ ‫ שלום, זכי ‬
כותר: ‬ ‫ דוד בן גוריון, מדינת ישראל והעולם הערבי : 1949-1956 / זכי שלום ‬
מו"ל: ‬ ‫ קריית שדה בוקר : המרכז למורשת בן גוריון, הוצאת הספרים של אוניברסיטת בן גוריון בנגב, (1995)

מחבר: ‬ ‫ אביזהר, מאיר ‬
כותר: ‬ ‫ הציונות הלוחמת : מבוא ליומן בן-גוריון ולזכרונותיו 1939 / מאיר אביזוהר ‬
מו"ל: ‬ ‫ קרית שדה בוקר : אוניברסיטת בן גוריון בנגב, המרכז למורשת בן-גוריון, תשמ"ו 1985 ‬

מחבר: ‬ ‫ אוחנה, דוד ‬
כותר: ‬ ‫ משיחיות וממלכתיות : בן-גוריון והאינטלקטואלים : בין חזון מדיני לתאולוגיה פוליטית / דוד אוחנה ‬
מו"ל: ‬ ‫ קרית שדה בוקר : מכון בן-גוריון לחקר ישראל, הציונות ומורשת בן-גוריון : הוצאת הספרים של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, (תשס"ד 2003) ‬

מחבר: ‬ ‫ בן גוריון, דוד ‬
כותר: ‬ ‫ נילחם כאומה : <זכרונות מן העיזבון: ספטמבר 1939-אפריל <1940 / דוד בן גוריון ; ערך וליווה במבואות ובהערות מאיר אביזוהר ‬

מחבר: ‬ ‫ בראלי, מאיר ‬
כותר: ‬ ‫ להבין את בן גוריון / מאיר בראלי ‬
מו"ל: ‬ ‫ (תל-אביב) : עידנים, (תשמ"ו) ‬

מחבר: ‬ ‫ וולפנזון, אברהם ‬
כותר: ‬ ‫ על מדינת ישראל וארץ ישראל / אברהם וולפנזון ‬
מו"ל: ‬ ‫ בית ברל : ביה"ס לפעילי ההסתדרות ע"ש זלמן ארן, 1990

מחבר: ‬ ‫ צחור, זאב ‬
כותר: ‬ ‫ החזון והחשבון : בן-גוריון בין אידאולוגיה לפוליטיקה ‬
מו"ל: ‬ ‫ (תל-אביב) : ספרית פועלים : ידיעות אחרונות : ספרי חמד, (1994) ‬

מחבר: ‬ ‫ פלק, אבנר ‬
כותר: ‬ ‫ דוד מלך ישראל : ביוגרפיה פסיכואנליטית של דוד בן-גוריון / אבנר פלק ‬
מו"ל: ‬ ‫ (תל אביב) : תמוז-בר, (1987) ‬

מחבר: ‬ ‫ מקדונלד, ג’ימס גרובר ‬
כותר: ‬ ‫ שליחותי בישראל : 1951-1948 : שגריר ראשון של ארצות הברית לישראל / ג’יימס ג. מקדונלד ; מאנגלית: י. א. עבאדי. ‬מו"ל: ‬ ‫ ירושלים : אחיאסף, (1951). ‬

מחבר: ‬ ‫ נוי, מלך ‬
כותר: ‬ ‫ בראשית ובעשור למדינת ישראל / מלך נוי ((ניישטט)). ‬ מו"ל: ‬ ‫ ירושלים/תל-אביב : מ. ניומן, תשי"ט 1958. ‬

מחבר: ‬ ‫ אבידן, מאיר ‬
כותר: ‬ ‫ היבטים עיקריים ביחסי ישראל ארה"ב בשנות החמישים / מאיר אבידן ‬
מו"ל: ‬ ‫ [ירושלים] : האוניברסיטה העברית בירושלים, המכון ליחסים בינלאומיים ע"ש לאונרד דייויס, 1982 ‬

מחבר: ‬ ‫ אילת, אליהו ‬
כותר: ‬ ‫ המאבק על המדינה : וושינגטון 1945-1948 / אליהו אילת ‬
מו"ל: ‬ ‫ (תל אביב) : עם עובד והספריה הציונית על יד ההסתדרות הציונית העולמית, (תש"מ 1979-תשמ"ג 1982) ‬

מחבר: ‬ ‫ גלבע, איתן ‬
כותר: ‬ ‫ ארצות הברית - ישראל : תשתית היחסים המיוחדים / איתן גלבוע ; מאנגלית: יוסף ארגמן ‬
מו"ל: ‬ ‫ (תל-אביב) : משרד הבטחון, (תשנ"ד 1993) ‬

מחבר: ‬ ‫ זהר, עזרה ‬
כותר: ‬ ‫ פילגש במזרח התיכון / עזרה זהר ‬
מו"ל: ‬ ‫ (תל-אביב) : דביר, (1994) ‬

מחבר: ‬ ‫ ספרן, נדב ‬
כותר: ‬ ‫ מדינת ישראל ויחסיה עם ארצות הברית / נדב ספרן ; (מאנגלית: שלמה גונן) ‬
מו"ל: ‬ ‫ ירושלים : שוקן, (תשל"ט) ‬

מחבר: ‬ ‫ קוקבורן, אנדרו ‬
כותר: ‬ ‫ יחסים מסוכנים : הקשרים החשאיים והחסויים ביחסי ישראל-ארה"ב / אנדרו ולסלי קוקבורן ; מאנגלית: יוסף אשכול ‬
מו"ל: ‬ ‫ (תל-אביב) : ספרית מעריב, (תשנ"ב) ‬

מחבר: ‬ ‫ קיסרי, אדר ‬
כותר: ‬ ‫ בגידות המימשל האמריקני בישראל / אדר קיסרי ‬
מו"ל: ‬ ‫ תל אביב : המרכז לחינוך ותרבות

מחבר: ‬ ‫ שלום, זכי ‬
כותר: ‬ ‫ בין דימונה לוושינגטון : המאבק על פיתוח האופציה הגרעינית של ישראל 1960-1968 / זכי שלום ‬
מו"ל: ‬ ‫ (קריית שדה בוקר) : מכון בן-גוריון לחקר ישראל, הציונות ומורשת בן-גוריון : מרכז יפה למחקרים אסטרטגיים, אוניברסיטת תל אביב : הוצאת הספרים של אוניברסיטת בן גוריון בנגב, (תשס"ד) ‬

מחבר: ‬ ‫ אבידן, מאיר ‬
כותר: ‬ ‫ היבטים עיקריים ביחסי ישראל ארה"ב בשנות החמישים / מאיר אבידן ‬
מו"ל: ‬ ‫ [ירושלים] : האוניברסיטה העברית בירושלים, המכון ליחסים בינלאומיים ע"ש לאונרד דייויס, 1982.

התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL גב'

להלן כמה מקורות:
הספרות להלן מתייחסת לנושא. יש לחפש את הנושא בתוכה.
Title: The United States and Israel
ISBN: 0231081847
Publisher: Columbia University Press
Author(s): Abraham Ben-Zvi

The Uncertain Friendship: The U.S. and Israel from Roosevelt to Kennedy
Autor Herbert Druks

The President's Proposal on the Middle East
U.S. Govt. Print. Off.
Author(s): United States. Congress. Senate. Committee on Foreign Relations, United States. Congress. Senate. Committee on Armed Services 1957

John F. Kennedy And Israel
Herbert M. Druks

The Jew in the American World: A Source Book
Autor Jacob Rader (EDT) Marcus

American Orientalism: The United States and the Middle East since 1945 - Author: Douglas Little

Global Politics: Essays in Honour of David Vital
Author Aaron S. Klieman, David Vital, Abraham Ben-Zvi - מאמר בתוכו

The United States, Great Britain, and Egypt, 1945-1956: Strategy and Diplomacy in the Early Cold War
Author Peter L. Hahn

Diplomacy in the Middle East: the international relations of regional and outside powers
Author Leon Carl Brown

The Birth of Israel, 1945-1949: Ben-Gurion and His Critics
Author Joseph L. Heller

American Presidents, Religion, and Israel: The Heirs of Cyrus
Author Paul Charles Merkley

The United States and the Middle East
Author Georgiana G. Stevens

Voice of Dissent: Jewish problems, 1948-1961
Author William Zukerman

Israel and the American National Interest: A Critical Examination
Author Rubenberg, Cheryl A. Rubenberg

Documents on Israeli Soviet Relations, 1941-53: 1941-May 1949. Part II: May 1949-1953
Author Israel Foreign Ministry, Foreign Ministry of the Russian Federation, Israel State Archives, Russian Federal Archives, Cummings Center for Russian Studies Tel Aviv University, Oriental Institute.

התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL מר מאיר יקטר

[16711]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

לאחרונה מתחולל ויכוח האם

לאחרונה מתחולל ויכוח האם היחסים הבן לאומיים כיום מנוהלים על פי עקרונות הגישה הניאו-ריאליסטית או הניאו-ליברלית חווה דעה בנושא זה,לאור המאבק הבינלאומי בהיתחממות כדור הארץ,מחד,ומלחמת המפרץ(2003)מאידך.נמק והסבר ובתוך כך,הגדר את המושגים ניאו-ריאליזם וניאו-ליברליזם.

ניאו-ראיליזם: צורה חדשה של השקפה כי העולם קים כיון עצמאי וממשי ואינו תלוי בהכרתנו הפנימית ובמשגינו.

ניאו-ליברליזם: סגנון מחודש של שאיפה לחירות הפרט והכלל. יחס של סובלנות לדעותיהם של אחרים, תביעת חופש המחשבה והדעה של כל אדם בתחום החברתי, הכלכלי או הדתי.

לאחרונה מתחולל ויכוח האם היחסים הבן לאומיים כיום מנוהלים על פי הגישה הניאו-ראיליזם, משום שהיחסים מתבצעים בדיוק להפך מגישת הניאו-ליברליזם, שבה ישנה סבלנות כלפי אנשים אחרים, מה שלא ניתן לומר שיש ביחסים הבין-לאומיים כיום.

התשובה ניתנה על ידי גולייטה מרדכייב מצוות מידעני KOL

[16067]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

האם המלחמה הקרה-לנוכח מאפיניה

האם המלחמה הקרה-לנוכח מאפיניה ותוצאותיה יכולה להיחשב מלחמת עולם?

המלחמה הקרה לנוכח מאפיניה ותוצאותיה לא נחשבת כמלחמת עולם. מלחמה זו היתה בעצם הסכסוך בין הגוש המערבי וארצות הברית בראשו לבין הגוש המזרחי וברית המועצות בראשו, מסוף מלחמת העולם השנייה עד לסוף שנות השמונים.
היא קרויה "מלחמה" על שום הפער והתחרות העצומים בין שני הגושים, ו"קרה" - על כך שלחימה של ממש לא פרצה בין הגושים אלא עם מדינות קשורות ובמסווה של סכסוכים מקומיים.
לאורך תקופת המלחמה נלחמו שני הגושים, המערבי והמזרחי, זה בזה, אך הלחימה התבטאה בהוכחת היכולות הצבאיות הטכנולוגיות בעיקר, ולא אפיינו אותה סממנים של מלחמות עולם כגון: השמדת עם והשמדה המונית של המון אנשים, הרס וחורבן רבים, פגיעה בזכויות אדם בסיסיות וכו'. המלחמה התנהלה בעיקר במישור הכלכלי ללא עימותים צבאיים. כל מעצמה ניסתה להתחמש כמה שיותר, לכרות בריתות צבאיות ומדיוניות עם עמים רבים, להגדיל את השפעתה ואת שיתופי הפעולה שלה עם מדינות שונות ובעצם להוכיח את כוחה ועליונותה על פני המעצמה השנייה.
בשנות החמישים והשישים פרצו מספר מלחמות גם מחוץ לאירופה, לדוגמא:ב-1950 פלשה צפון קוריאה לשכנתה דרום קוריאה. מלחמת קוריאה חידדה את המשכה של המלחמה הקרה מחוץ לאירופה. המלחמה הגבירה את העוינות והמתח הבין-גושי. זו הייתה אמנם "מלחמה חמה", אך נחשבה למלחמה קרה מאחר שלא התפתחה למלחמה כלל עולמית.

לא רק בכוח אלא גם במוח התחרו ביניהן המעצמות. מדעניהן ומהנדסיהן עבדו יומם וליל לפיתוח טכנולוגיות חדשות ומחקר תגליות מדעיות במטרה להגביר את יוקרתן כלפי פנים וחוץ וכמובן לחזק את העוצמה הביטחונית. באוקטובר 1957 שלחה בריה"מ לחלל את ה"ספוטניק" הראשון, ובכך החל "המרוץ לחלל", שהיווה תחרות בין המעצמות על השליטה הטכנולוגית. בתחילתה לרוסים היה בתחרות יתרון ברור על האמריקנים. הצלחת הרוסים דרבנה את האמריקנים להתחיל אף הם לשלוח חלליות אל החלל, ואכן תוך שנים מעטות סגרה ארצות הברית את הפער, ואף עברה את ברית המועצות. "המרוץ לחלל" העמיק את הפער והאיבה בין שתי מעצמות העל.

מצורפים קישורים לעיון נוסף. הראשון: מידע כללי על המלחמה הקרה: שורשיה, שלביה ואירועים בולטים.
השני: פרוייקט מיוחד של ה- CNN על המלחמה הקרה.


מידע כללי על המלחמה.

פרוייקט מיוחד של ה- CNN.

התשובה ניתנה על ידי רעות שפיגלמן מצוות מידעני KOL

[16060]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

ברצוני לדעת את התיאוריות

ברצוני לדעת את התיאוריות של Russett Bruce (עפ"י controlling the sword: the democratic governance of natinal security) ן-Jacobs Lawrence (עפ"י who influences u.s foreign policy?) בנושא ההשפעה של פוליטיקה פנימית על מדיניות החוץ בענייני ביטחון וביקורת על התיאוריות הללו.

לא מצאתי מידע ספציפי לשאלתך. מצורף קישור למסמך רקע בנושא :האם המדינות הדמוקרטיות נלחמות זו בזו? - מסמך שנכתב ע"י מרכז מידע ומחקר של הכנסת. מסמך זה נוגע במדיניות החוץ בענייני בטחון של מדיניות דמוקרטיות, זו כלפי זו.

מסמך של מרכז המידע והמחקר בכנסת בנושא: האם המדינות הדמוקרטיות נלחמות זו בזו.

התשובה ניתנה על ידי רעות שפיגלמן מצוות מידעני KOL

[15958]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

[1] [2] [3] [4] >>
***
אינדקס מומחים רואה חשבון בוידיאו צ'אט מאמן אישי און ליין מומחים לאסטרולוגיה מומחה לנומורולגיה
קוראת הקלפים און ליין רופאים מומחים בוידיאו צ'אט אורטופד מומחה און ליין נוירולוג בוידיאו צ'אט יעוץ עורך דין ברשת
אתרים משלימים - תקשור נומרולוגיה קלפים - קישורים שימושיים - ספרים ברשת - שותפים - נמורולוגיה - תיכון ובגרויות - תקשור - מומחים - משה שרון | לימודי קבלה