לוגו
תמונה של אישה
אתר המומחים של ישראל
button
button
button
button
button
button
button
button
דוא"ל:
סיסמה:
זכור אותי
הירשם לאתר כ מומחה-עסק / חבר-גולש
עברנו לאסקימו מומחים בוידאו-צ'ט - אתם מוזמנים להצטרף אלינו askimo.co.il

%>
בריאות ורפואה
בריאות האישה
בריאות הגבר
בריאות הילד
בריאות הנפש
בריאות וכירורגיה
בריאות ורפואה - כללי
בריאות עור ואסתטיקה
דת ויהדות
הבית והגינה
הנדסה ותכנון
חוק ומשפט
חינוך והוראה
כלכלה ועסקים
מדעי החברה
מדעי הטבע והסביבה
מדעי הרוח
מודעות ורוחניות
מחשבים ואינטרנט
מידענות ויעוץ
ממשל ובטחון
משפחה והורות
סטודנטים ואקדמייה
פנאי ותרבות
פסיכולוגיה ותרפיה
רכב ותחבורה
רפואה ובריאות
רפואה משלימה
שיווק ופיתוח עסקי
שפות ועריכה
תיכון ובגרויות
בבילון

רוצה להתייעץ עם מומחים בוידאו? לחץ כאן

שאלות ותשובות - בישול גורמה
 

מומחי KOL בתחום פנאי ותרבות >> בישול גורמה :
מר דורון זעירא, מר אלעד ק, גב' חיה בכר ישראל, מר שף גלעד דולב, שף פיני כץ, מר נמרוד לוי, מר ניסים מלקאן, שף מאיר קרנש, גב' דנה רופין, גב' איה ריפמן הרפז

פנה לעסק / מומחה בבישול גורמה

פנאי ותרבות >> בישול גורמה

יש לי ספק מזון

יש לי ספק מזון שמביא לי את ההודו חתוך לשישליק ומשופד. אני מכניס לתנור ללא
תיבול. כשטעמתי את השיפודים הם היו מתובלים, הספק נשבע לי שלא תיבל את השישליק.

יש סוד שאני לא מכיר?



כנראה שבאו גמדים קטנים בלילה ותיבלו לך את האוכל...

התשובה היחידה עליה אני יכול לחשוב היא שבמפעל יש מכשיר ששמו טמבלר. התפקיד של הטמבלר הוא לרכך את הבשר ולעסות אותו. בדרך כלל מוסיפים כל מיני חומרי טעם בכדי שהבשר לא יהיה משעמם, וכדי שלא תרגיש כל מיני טעמים מוזרים כגון עמילן ושאר
חומרי ריכוך.
הטמבלר הוא מכונה כמו מערבל בטון, מכניסים את הבשר והתיבול,
ומפעילים. כשהטמבלר מסתובב לצד אחד הוא עושה מסאז'' לבשר וברגע שהוא מסתובב לצד שני הוא מוציא את הבשר החוצה. כנראה שמשם הגיע הטעם המתובל של השישליק שלך.

התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL מר שף גלעד דולב

[21906]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

היכן ניתן למצוא מתכון

היכן ניתן למצוא מתכון אורגינלי ומדויק של עוגיות בעבע בתמר

צביה, שלום וברכה!
אנו מודים על פנייתך ומתנצלים על העכוב במתן תשובה.
לאחר סקר שערכתי באינטרנט התברר שאוזני המן עירקיות ובעבע זהו דבר זהה.
להלן המתכונים.

בעבע בתמר (עוגיות ממולאות בתמרים)

חומרים לבצק:

50 גרם שמרים
½ - ¾ כוס מים פושרים
2/3 כפית מלח
½ 1 כף סוכר
200 גרם מרגרינה רכה או מומסת
3 כפות שמן
5 כוסות קמח

למילוי:

1 כפות שמן
200 גרם תמרים מגולענים וטחונים או קצוצים דק

לציפוי:

1 ביצה
זרעוני שומשום

הכנה:

מערבבים את כל חומרי הבצק, לשים לבצק אחיד ומתפיחים במשך שעה.
במחבת רחבה, על להבה נמוכה מחממים את השמן. מוסיפים את התמרים ומערבבים לתערובת רכה, אך לא נוזלית. נזהרים שהתמרים לא ייחרכו. אם העיסה יבשה, אפשר להוסיף מעט מים.
חותכים חתיכה מן הבצק ויוצרים כדורים בקוטר כ-3 ס"מ.
יוצרים גומה במרכז, ודוחסים כפית מלית.
מהדקים ומשטחים את הכדורים לעוגיה בקוטר 6 ס"מ.
עורכים את העוגיות בתבנית משומנת ודוקרים במזלג מספר פעמים. מורחים ביצה ובוזקים שומשום.
אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס, במשך כ-10-15 דקות. חשוב להקפיד שהעוגיות יזהיבו אך לא ישחימו מידי.
http://aux.shenkar.ac.il/656/group35/Sweets.htm

בהצלחה!

אוזני המן עירקיות - בעבע

התשובה ניתנה על ידי מרינה דוחנובסקי מצוות מידעני KOL

[14306]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

שלום,

בילתי מספר שנים בחו"ל

שלום,

בילתי מספר שנים בחו"ל ויצא לי לבשל עם תבלין בשם "צ'רוויל".
איפה לא חיפשתי אותו בארץ? בכל מקום... אינני יודע את שמו בעברית אך מצאתי לינק מעניין שהוא מעין מילון ספק תרגומון לכל הירוקים - בשפות שונות.
כמובן חוץ מעברית.
אני מצרף את הלינק + תמונה ואשמח לקבל מידע חדש בנושא התבלין האבוד (כמובן אשמח לקבל את שמו בעברית).

http://www-ang.kfunigraz.ac.at/~katzer/engl/generic_frame.html?Anth_cer.html

בתודה מראש,
גבי

המידע שכבר הבאת הועיל מאוד.

ישנם שני צמחים בעלי שם דומה מאוד:
1. צמח שנקרא: Chervill בלטינית Anthriscus cerefolium
ובעברית שמו: צ''ירוויל (סייגית)


2. צמח שנקרא: Chervil (בסוף - L אחת) בלטינית Anthriscus sp
בעברית שמו: סיגית

כך מצאתי במסמך:
"שמות צמחים: עממי - שם בוטני - עברית;
Botanical Names: Hebrew-Latin-Common"
שהוצא ע"י משרד החקלאות. בטבלא בע"מ 5 למעלה.

המסמך "שמות צמחים: עממי - שם בוטני - עברית; Botanical הNames: Hebrew-Latin-Common"
(מסמך PDF)

התשובה ניתנה על ידי אורן מאורר מצוות מידעני KOL

שלום!
לאחר חיפושים רבים ושאלת חברים המתמחים בכך, לא מצאתי תשובה למעט מה שידוע לך. צמחים קרובים הם ממשפחת הפטרוזליה.

בבריאות טובה!

התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL מר יואל שניאור

[14154]     שלח לחבר:     הדפס:     לתגובות הגולשים: 1

סופר לי שיש מפסטר

סופר לי שיש מפסטר בארצות הברית
במחיר של כ 200$
מי מוכר?
ואיך אפשר לרכוש זאת?
בתודה מראש

לציון שלום,

תודה שפנית אל KOL

לא מצאתי היכן אפשר לקנות מפסטר בארה"ב, אך מצאתי קישור לאתר המסביר איך לעשות מפסטר באמצעים ביתיים.

מפסטר באמצעים ביתיים

אתה יכול לפנות ל-שרותי מידע לעסקים-בקישור המצ"ב

התשובה ניתנה על ידי ורדה צדיק מצוות מידעני KOL

[13766]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

איך אני יכול לייצר

איך אני יכול לייצר יין רימונים
בכתבה מסויימת קראתי
שמוסיפים סוכר ושמרים
איזה כלים אני צריך והיכן רוכשים זאת
ומהן הכמויות המדוייקות
בתודה מראש

להלן מתכון ליין רימונים, ומתכון נוסף לליקר רימונים

מתכון להכנת יין רימונים מתוך אתר המוקדש להכנת יינות. בחלקו התחתון של העמוד תמצא קישורים למאמרי הדרכה בנושא הכנת יינות, ומילון מונחים

מתכון להכנת ליקר רימונים ביתי

התשובה ניתנה על ידי אריאלה וורבר מצוות מידעני KOL

[13677]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

מה ההבדל בין שיטת

מה ההבדל בין שיטת הבישול-הברקה לבין שיטת הבישול -זיגוג?

יבגני, שלום רב,

שאלתך נשלחה למומחים בתחום הבישול, וברגע שתתקבל מהם תשובה אשלח לך אותה בהקדם.

כל טוב!

התשובה ניתנה על ידי מיכל אנגלמן מצוות מידעני KOL

[13627]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

איך עושים טמפורה של

איך עושים טמפורה של ירקות ובכלל של היפנים

שלום רב,
להלן כמה מתכונים:

1. ירקות במעטפת עדינה (טמפורה) בסוד התיבול קארי וג''ינג''ר – הודי:
http://www.osem.co.il/_Recipes/Recipe.asp?CategoryID=16&ArticleID=81&RecipesCategoryID=1

2. טמפורה ירקות / ג''יימי אוליבר, מתוך הספר "השף העירום": http://www.ynet.co.il/ency/1,7340,L-347075,00.html

3. טמפורה ועוד (הסבר כללי על הטמפורה): http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2621014,00.html

4. טמפורה - גרסה אישית: http://www.hashulchan.co.il/Content/Articles/hashulchan_Articles.asp?Article=720

5. טמפורה ירקות / דליה פן-לרנר: http://www.ynet.co.il/ency/1,7340,L-6418,00.html

6. טמפורה ירקות טריים: http://www.goodfood.co.il/recipes/get-recipe.php?RecipeID=3413

7. טמפורה עוף עם ירקות: http://www.pesto.co.il/maincours/mainchi97.htm

8. שלל מתכונים יפניים:
http://www.ynet.co.il/headlines/1,7340,L-2459-6253,00.html


בתאבון!

התשובה ניתנה על ידי מיכל אנגלמן מצוות מידעני KOL

[13263]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

רצית ילדעת מהו האתר

רצית ילדעת מהו האתר של התכנית "השף המתלבש" . חיפשתי אתר בערית אבל נראה לי שאין, גם אנגלית זה טוב,
תודה על העזרה
הילה

להילה שלום,

תודה שפנית אל KOL

"השף המתלבש" הוא שמו של ג''יימי אוליבר הידוע גם בכינויו: השף העירום". ג‘יימי אוליבר - השף המתלבש: באנגלית
זה נשמע יותר טוב (Oliver‘s tweest). ...


"השף המתלבש"

ג''יימי אוליבר-אתר רישמי באנגלית

מתכונים של ג''יימי אוליבר

התשובה ניתנה על ידי פרידה שטראוס מצוות מידעני KOL

[13252]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

איך המציאו את הפנקייק?

איך המציאו את הפנקייק?

שלום רב!

שלחתי את שאלתך למומחים בתחום הבישול, וברגע שתתקבל מהם תשובה - אשלח לך אותה בהקדם.

בכל אופן, מחיפוש שעשיתי גיליתי שישנה מחלוקת בעולם - מי המציא ראשון את הפנקייק?


א. הצרפתים:
"ההולנדים, שהם אנשים ישרים, מודים שלא הם שהמציאו את הפנקייק. הם לקחו אותו מהצרפתים בתקופת הכיבוש על ידי נפוליאון בעיקר בתור אוכל שלוקח שאריות."
מתוך: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2193820,00.html#10846


ב. ההולנדים:
הפנקייק ההולנדי המקורי המוכר בהולנד זה 300 שנה ומכונה בפי המקומיים "poffer"
מתוך: http://www.mesibot.co.il/com-serve/details/sale/gidon.htm


לגבי אופן ההמצאה - לא מצאתי מידע כלשהו..

בתאבון!

התשובה ניתנה על ידי מיכל אנגלמן מצוות מידעני KOL

[13240]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

שלום,
קראתי את הכתבה שפורסמה

שלום,
קראתי את הכתבה שפורסמה ב YNET http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2932316,00.html שנמצאת בקישור הזה.

ברצוני לדעת האם זה נכון ואם כן מה לעשות בנידון?

תודה,דרור.

לשואל היקר שלום וברכה!
אנו מודים על פנייתך ומתנצלים על העכוב במתן תשובה.
להלן התשובה:
לאחר עיון ככמה כתבות, עולה שרחיצת עוף לפני הבישול אינה הכרחית.
בהחלט כדאי לשמור על כללי הגיינה ע"מ למנוע הפצת חיידיקים ובקטריות,
לרחוץ ידיים עם סבון ומים חמים לאחר סיום הכנה של העוף.

בהצלחה!

CHICKEN SAFETY AND STORAGE

מניעת הרעלת מזון

התשובה ניתנה על ידי מרינה דוחנובסקי מצוות מידעני KOL

[13005]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

[1] [2] [3] >>
***
אינדקס מומחים רואה חשבון בוידיאו צ'אט מאמן אישי און ליין מומחים לאסטרולוגיה מומחה לנומורולגיה
קוראת הקלפים און ליין רופאים מומחים בוידיאו צ'אט אורטופד מומחה און ליין נוירולוג בוידיאו צ'אט יעוץ עורך דין ברשת
אתרים משלימים - תקשור נומרולוגיה קלפים - קישורים שימושיים - ספרים ברשת - שותפים - נמורולוגיה - תיכון ובגרויות - תקשור - מומחים - משה שרון | לימודי קבלה