לוגו
תמונה של אישה
אתר המומחים של ישראל
button
button
button
button
button
button
button
button
דוא"ל:
סיסמה:
זכור אותי
הירשם לאתר כ מומחה-עסק / חבר-גולש
עברנו לאסקימו מומחים בוידאו-צ'ט - אתם מוזמנים להצטרף אלינו askimo.co.il

%>
בריאות ורפואה
בריאות האישה
בריאות הגבר
בריאות הילד
בריאות הנפש
בריאות וכירורגיה
בריאות ורפואה - כללי
בריאות עור ואסתטיקה
דת ויהדות
הבית והגינה
הנדסה ותכנון
חוק ומשפט
חינוך והוראה
כלכלה ועסקים
מדעי החברה
מדעי הטבע והסביבה
מדעי הרוח
מודעות ורוחניות
מחשבים ואינטרנט
מידענות ויעוץ
ממשל ובטחון
משפחה והורות
סטודנטים ואקדמייה
פנאי ותרבות
פסיכולוגיה ותרפיה
רכב ותחבורה
רפואה ובריאות
רפואה משלימה
שיווק ופיתוח עסקי
שפות ועריכה
תיכון ובגרויות
בבילון

רוצה להתייעץ עם מומחים בוידאו? לחץ כאן

שאלות ותשובות - משפטים-כללי
 

מומחי KOL בתחום חוק ומשפט >> משפטים-כללי :
עו''ד חן שטיין, עו''ד שרון המר, עו''ד - אופק עורכי דין, עו''ד - אופק עורכי דין, עו''ד ניר פוגל, עו''ד גל קריכלי, עו''ד בעז אבן חיים, עו''ד טלי איזנברג, גב' ליטל אילון, עו''ד אייל אלנתן, עו''ד שלמה אסרף, עו''ד אלון ארז, עו"ד איתן בוירסקי, מר תדהר בן הגיא, עו''ד רמי בן יוסף, עו''ד אבי גבאי, עו''ד ישי דב גלילי, רו"ח מוסא ג'רייס, מר חיים וינברגר, עו''ד אלעד חן, מר טל יבלון, עו''ד חיה לזר-נוטקין, עו''ד ירון מויאל, עו''ד דרורית מלינרסקי, עו''ד נטע מרום, עו''ד נטע מרום, עו"ד שירה מרום-פוירמן, עו''ד אורית נהיר, עו"ד ראובן נתאי, עו"ד ראובן נתאי, עו''ד מרדכי סאסי, עו''ד רון סנדרס, עו''ד זהבה סנדרס, מר גרייס עאזר, גב' איילת פינקלשטיין, עו''ד רענן קריב, עו"ד תומר ריטרסקי, מר אלון שוורץ, עו"ד טל שחר, עו''ד אתי שקד

פנה לעסק / מומחה במשפטים-כללי

חוק ומשפט >> משפטים-כללי

ביטול חוזה לימודים

שלום
רצוני ביעוץ טלפוני בנושא של ביטול קורס
מסוים

[31565]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

תשלום אגרת טלביזיה

שלום
בחודשים האחרונים הבן שלי מקבל מדי פעם מרשות השידור אגף הגבייה בקשה לתשלום אגרת טלביזיה
(הבן שלי נשוי ממאי 2009 והוא בינתיים גר עם אשתו בדירה שלנו)
מה עליו לעשות כדי לבטל את הסכומים שהם דורשים ושלא יטרידו אותו שוב

[31328]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

שלום!
אני מדריך כושר עצמאי

שלום!
אני מדריך כושר עצמאי הפועל עם קבוצות. כיצד אוכל להגן על עצמי מפני תביעה של לקוח שנפצע באימון? האם יש צורך ביצירת חוזה שמוריד ממני אחריות לפציעות? עם איזה עו"ד עלי להתייעץ?

עפ"י החוק קבוצות ספורט ומכוני כושר (כולל מכון המיועד לשימוש דיירי בית משותף) חייבים לעשות ביטוח תאונות לקבוצה או למכון.

חוק זה חל גם על קבוצות המתאמנות במסגרת עמותות למיניהן,מתנ"סים, תנועות נוער, מקומות עבודה וכיו"ב.

אם אתה מאמן קבוצת ספורט שאינה בעלת זיקה לגוף מוסדי המלצתי האישית היא לרכוש ביטוח אחריות מקצועי שיכסה אותך מפני פשיטת רגל ויד (לפי הסדר הזה) בשל תביעות נזיקין שיוגשו נגדך, באם יוגשו.

אם אתה מאמן בקבוצות מוסדיות מומלץ גם לרכוש ביטוח אישי, אלא שבביטוח כזה הפרמיה לתשלום תהיה נמוכה הרבה יותר.

הכותב הוא יועץ מומחה לדיני עבודה, מינהל ציבורי ומשאבי אנוש ומגשר מוסמך בבית "כרמל שרותי יעוץ", info@carmeladvice.com.

התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL מר חיים וינברגר

אלמוג שלום,
על מנת להגן על עצמך, הרי שמוטב לו תערוך הסכם אשר יגביל את אחריותך לפגיעות ו/או פציעות ככל האפשר. מומלץ לפנות לעו"ד לערוך הסכם כזה כאב טיפוס, ולהחתים את כל הקבוצות עימם אתה עובד.
אשמח להוסיף ולסייע בכל עת.

בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588
www.hamishpat.co.il

התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL עו''ד חן שטיין [ לפרטים על עו''ד חן שטיין ]

[30435]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

שלום רב,
שאלתי היא בנושא

שלום רב,
שאלתי היא בנושא דיני עבודה/ תאונת עבודה. אמי עובדת שנים רבות כמנהלת מחלקה בחנות מזון. העבודה כרוכה גם בהזזת ארגזים כבדים, ארגונם וסידורם. לפני כשנתיים, בעת סידור המחלקה והזזת ארגזים היא נתקלה בארגז וחשה כאב עז בברכה. מאז היא סובלת מכאבים רבים בברך. היא עברה ניתוח אחד שלא הצליח ותצטרך לעבור ניתוח נוסף. במקביל היא ממשיכה בעבודתה, השחיקה ממשיכה והיא מוסיפה לסבול.

אמי חוששת שכיוון שהיא לא פנתה לעורך דין מיד עם הפגיעה, הרי שאין זו תאונת עבודה. כמו כן, היא טוענת שכיוון שהיא היחידה במחלקתה שסובלת מברכה הרי שהיא לא תוכר כנפגעת עבודה. האם ניתן להתייחס לפגיעה הנוצרת כתוצאה משחיקה מתמשכת כאל תאונת עבודה? האם המצב המתואר הוא תאונת עבודה?

תודה על תשובתכם

א. תאונת עבודה הוא מקרה יחיד שגורם למחלה, נניח. אמך צודקת שיהיה קשה להוכיח את התאונה שאירעה לפני שנתיים לכאבים שיש לה כיום. קשה אך בהחלט אפשרי. במקרה הזה, לא יכירו לאמך בתביעה ל"תאונת עבודה", אלא תוכלו לטעון לנכות מעבודה. מה שיותר סביר. כמו כן, ניתן לטעון למחלת המקצוע, כלומר נכות שנגרמה בעקבות עבודה ממושכת בעבודה - כפי שתיארת.

ב. אופציה אחרת היא לקבל נכות כללית, בלי קשר לעבודה. במידה ומדובר על נכות מעבודה ניתן יהיה לתבוע גם את חברת הביטוח של אמך, במידה וישנה עילה, בגין אובדן כושר עבודה וכו'. אולי רשלנות של המעביד - שווה בדיקה.

ג. אני מציעה כי תפנו לעו"ד בתחום על מנת שיבחן את הסיכויים, יציע את הדרך הנכונה לתקוף את המקרה וכו'.

נ.ב: בכל מקרה עדיף לטפל בבעיה שנתיים אחרי ולא 7 שנים אחרי.

התשובה ניתנה על ידי מירי כהן מצוות מידעני KOL

השאלה אם מדובר בתאונת עבודה או לא, אינה נגזרת מהשאלה מתי פונים בתביעה לפי תאונת עבודה, אלא בשאלה אם הגרימה של הנזק אכן נובעת מעצם העבודה. צריך להראות קשר סיבתי בין קרות האירוע ובין הנזק שהתרחש במהלך העבודה, ועקב העבודה. רק מומחה רפואי יכול לעמוד ולהעריך אם אכן אפשר לזהות את הנזק עם גרימתו עקב העבודה המסוימת של אמך. לכן, עצתי לך היא לפנות לרופא אורתופד מומחה ולקבל את חוות דעתו המקצועית. אם המומחה הרפואי ימליץ לראות בענין תאונת עבודה, אפשר יהיה להגיש את התביעה הזו. בענין הזה יפה שעה אחת קודם. ומאידך, אין ללמוד מכך שאמך לא הגישה את התביעה ישר, כאילו מדובר בגורם שמוציא את העוקץ מהאפשרות שבכל זאת מדובר בתאונת עבודה.

אין האמור בתשובה זו כדי להחשב כיעוץ משפטי. כל שנאמר בתשובה מתבסס על הנחת הדברים כפי שפורטה בשאלה ואין באמור משום יעוץ משפטי. מומלץ בכל מקרה לפנות לעו"ד לשם בחינת ההשלכות הנובעות מהמצב שתואר בשאלה.

התשובה נתנה ע"י עו"ד ראובן נתאי.

התשובה ניתנה על ידי אבנר הלפרן מצוות מידעני KOL

[17058]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

להורי יחידה בטבריה קלאב

להורי יחידה בטבריה קלאב הוטל והם חתומים על חוזה כמו כל מי שרכש לפני 20 שנה את היחידות. ב 4-5 השנים האחרונות הם לא ניצלו את ה"שבוע" שלהם בד"כ בהצגת אישור רפואי על טיפולים (בני 75-80 בגילם). השנה הם רצו לנצל את ה"שבוע" אך קלאב הוטל טענו כי כל עוד לא ישלמו את ה"חוב" משנים קודמות לא יוכלו לנצל את ה"שבוע" השנה. החוב כ"כ גבוה שכלכלית לא כדאי לסגור אותו. לשאלה אם היחידה "נמכרה/הושכרה" בשנים אלה באופן מזדמן (מדובר בשבוע של חג הפסח) התשובה היתה- לא, לא היה ביקוש - דבר שאיני מאמין לו. שבוע מבוקש מדי.
השאלה: האם מותר בכלל להתנות שרות השנה מול חוב עבר?
האם האישורים הרפואיים לא פותרים מהחוב לשנים בהן הוצגו? הוצגו שבועות לפני מועד החופשה.
איך להתנהג בהמשך, כרגע בעצם היחידה לא בשימוש ובכל שנה המצב מחמיר, כלומר הקלאב בעצם מנכס לעצמו את היחידה בפועל.

קשה לי לענות מבלי לקרוא את החוזה או כל התחייבות אחרת שהם חתמו עליה.
בגדול, צריך לבדוק מה בדיוק היו התנאים ואם יש שם סעיף שנראה דרקוני ומגביל בדיוק בעניין שתיארת, תמיד אפשר לבטלו בטענה של תנאי מקפח בחוזה אחיד ולצורך כך עדיף שתיוועצו גם בעו"ז שמתעסק במשפט אזרחי ובפרט בדיני חוזים. אופציה נוספת זולה ועממית יותר, היא הגשת תביעה קטנה בבימ"ש לתביעות קטנות (יש אחד כזה ליד כל בימ"ש שלום) אך גם זה כפוף כמובן לזכותכם שתוכח באמצעות החוזה.
בין כך ובין כך, לעניות דעתי, בהיעדר סעיף שמתייחס לחוב עבר המגביל ניצול עתידי ו/או סעיף שמתייחס לאי ניצול מטעמי בריאות המגובים במסמכים רפואיים, בהחלט יש עילה לתביעה.
בהצלחה.

התשובה ניתנה על ידי מירי כהן מצוות מידעני KOL

[17010]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

אני רוצה לתבוע בתביעות

אני רוצה לתבוע בתביעות קטנות חברת ביטוח אשר שלחה לי בטעות אחרי שנה, תביעה שניה לתשלום על תאונה שבני היה מעורב בה ושכבר שולמה על ידי חברת הביטוח שלנו כאמור, לפני כשנה.
התביעה גרמה לנו נזק נפשי במשך מספר ימים עד שהתברר שכל הענין היה טעות של המזכירה במשרד של חברת הביטוח.
מלבד זאת, היה בזבוז של זמן בהתעסקות עם טלפונים ופקסים לחברת הביטוח שלי ולחברת הביטוח התובעת.

עוגמת נפש מוגדרת משפטית כנזק שאינו ממוני ושלא ניתן לכמתו ולאומדו. בבית המשפט לתביעות קטנות נעשה שימוש ציני ולרעה בנזק הזה.
עוגמת נפש היא לרוב אמתלה ותואנה לניפוח כתב התביעה , דבר זה יוצר אנטיגוניזם בקרב השופטים.
בית המשפט לתביעות קטנות אינו מעניק פיצוי בגין עוגמת נפש, למעט במקרים מיוחדים ונדירים בהם התחשבו שלבעל הדין נגרמה עוגמת נפש כנה ואמיתית.
מאחר ומדובר בנזק נפשי, רגשי ואמוציונאלי יש לגרום לבית המשפט להזדהות עם העוול והסבל שנגרם לבעל הדין. מומלץ להוכיח את עוגמת הנפש באמצעות קלטות, תמונות, עדים וכו''. רצוי לגרום לבית המשפט אמפתיה והזדהות עם בעל הדין.
דוגמא לתביעה לעגמת נפש שהתקבלה: תביעה נגד מועדון שסירב להכניס אזרח - גרימת אפליה ועוגמת נפש.
התשובה אינה ניתנת במקום ייעוץ משפטי.
כאשר מעלים טענות בכתב בי דין, יש להוכיחם באמצעות אסמכתאות. על בעל הדין לצאת מנקודת ההנחה שבית המשפט מונחה על פי הכלל: "כל הטוען עליו הראיה".
כאשר בעל דין אינו מצוייד בראיות - בית המשפט יבחן את מהימנות ואמינות בעל הדין. אם יתרשם שבעל הדין דובר אמת - בעוד הצד השני מגמגם. יעדיף את גירסתו.
בית המשפט מתרשם מבעל הדין, אופיו וטיב התנהגותו על דוכן העדים. הצורה בה מגולל את עדותו. האם באופן שוטף, מגומגם, מקוטע, מהוסס, רהוט, נימת דיבור ותווי פניו - כל אלה נלקחים בחשבון על ידי בית המשפט.
בית המשפט ידחה תביעה שלא הוכחה כדבעי ושעדות בעל הדין לא נשמעה אמינה. כאשר תביעה נדחית בית המשפט עלול לחייב את בעל הדין בהוצאות המשפט.
לבית המשפט לתביעות קטנות ניתן להגיש - תביעה מסכום של שקל עד לסכום של 17,800 ש"ח.
בבית המשפט לתביעות קטנות מתקיים רק דיון אחד בלבד.
בעלי דין רבים נוטים לנפח את כתב התביעה באמתלה של עוגמת נפש.
בית המשפט לתביעות קטנות אינו מפצה בגין עוגמת נפש למעט במקרים מיוחדים.

עוגמת נפש בבית המשפט לתביעת קטנות

הוכחת כתבי בי דין בבית המשפט לתביעות קטנות

בדיקת פוליגרף בבית המשפט לתביעות קטנות

ייצוג בעלי הדין בבית המשפט לתביעות קטנות

תביעות קטנות על מה ולמה

עוגמת נפש בבית המשפט לתביעות קטנות

התשובה ניתנה על ידי ציפי חיים מצוות מידעני KOL

[16552]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

אני עובד במוסד ממשלתי

אני עובד במוסד ממשלתי כשבע שנים מתוכם שלוש שנים, מטעם חברת כח אדם ולאחר מכן כעובד ארעי. נהוג במקום עבודה זה שקביעות מקבלים לאחר 4 שנים. מה יקרה אם המעסיק יחליט שלא להעניק לי קביעות? מה יהיו אז זכויותי?

שאלתך מעט מורכבת, אך ננסה לפשט את התשובה. לצורך העניין, נחלק את התשובה לשני חלקים. חלק אחד בקשר לזכויות במקרה של פיטורים וחלק שני לעניין שאלת הזכות לפטר. לגבי החלק הראשון, באם תפוטר תהיה זכאי לפיצויי פיטורים בחישוב של משכורת קובעת אחרונה במכפלת מספר שנות עבודתך. מעבר לכך, עומדים לרשותך גם דמי פדיון ימי חופשה שנתית ודמי הבראה, יחסית לתקופת עבודתך/שנת עבודתך האחרונה. יש להדגיש שאת הליך הפיטורים יש להקדים עם שימוע מטעם המעסיק ובו תוכל להתייחס לעילות הפיטורים. לגבי הזכות לפיטורים לפני קביעות, יש לבחון מה היה ההסכם בין חברת כוח האדם לבין המוסד בו אתה עובד, לעניין האצלת זכויות ומעמד. ייתכן שבמקרים מסוימים כלל לא ניתן יהיה לפטרך מאחר ולפי ההסכם הקיבוצי החל במקום עבודתך, הקביעות ניתנת באופן אוטומטי למי שעבר את מספר השנים הקובע. לכן, ייתכן שאם נצרף את תקופת עבודתך מטעם חברת כ"א לתקופת העבודה הנוכחית, לא ניתן יהיה לפטר אותך כלל וכלל.

התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL מר חיים וינברגר

[16528]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

אני עבדתי קרוב לשלושים

אני עבדתי קרוב לשלושים שנה במקום עבודה מסודר והרווחתי שם בשנה האחרונה, כשבעת אלפים ש"ח. כיום אני בפנסיה ואני מקבל רק אלפיים ושלוש מאות ש"ח. מדוע אני לא מקבל כפי שהרווחתי כאשר עבדתי?

אתה שואל שאלה טובה מאחר ורבים טועים בה ונוטים לחשוב שסכום הפנסיה זהה לסכום שאותו הרוויחו בתקופת עבודתם, ולא היא. קיים הבדל מהותי בין סכום ההשתכרות בעבודה לפנסיה. לגבי הפנסיה, החישוב מתבסס על "משכורת קובעת" שגובהה נקבע לפי שכר יסוד ותוספות שכר קבועות. תשלומים כגון: פרמיות, שעות נוספות, כוננות , תוספת מאמץ וכיו"ב, אינם נכללים במשכורת הקובעת, ולכן ישנו הבדל בין הסכום שהשתכרת בעבר לגובה הפנסיה. מעבר לכך, גם אם עבדת 40 שנה לא תקבל יותר מאשר 70% מהמשכורת הקובעת לפנסיה. יש לציין שעם השינויים שחלו בענף הפנסיוני קיימים גם הבדלים בדרך חישוב המשכורת הקובעת שלא כאן המקום לפרטן. ניתן לבדוק זאת באופן פרטני במסגרת פגישת יעוץ עם אחד המומחים שלנו בתחום זה.

התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL מר חיים וינברגר

[16527]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

במידה ועובד שכר רכב

במידה ועובד שכר רכב ליסינג בחברה למשך תקופה ואז, חודשיים לפני שפוטר הוא החזיר את הרכב. האם תשלום הפיצויים הוא על הסכום המלא של שכרו ללא הרכב? או שמרכיב הרכב השכור יורד לו מתשלום הפיצויים?

יש לבדוק כיצד חושב רכב הליסינג לעניין המשכורת. דהיינו, מי שילם את המס בגין הטבה זו? מעבר לכך, יש לבדוק מהם התנאים המקובלים בארגון שלכם לגבי העמדת רכב ע"ח הארגון לרשות העובדים (נוהג, הסכם עבודה אישי/קיבוצי וכיו"ב). מעבר לכך, לא בטוח שתשלום הפיצויים יתבסס רק על המשכורת האחרונה. זאת בשל השינוי בשכר העבודה של החודשיים האחרונים, שהינו שינוי לרעה. וייתכן, שהפיצויים צריכים להתייחס גם לתקופה עם הרכב וגם לתקופה ללא הרכב.
וללא קשר, יש לזכור שהשכר הקובע לפיטורים איננו שכר הברוטו, אלא שכר יסוד + תוספות קבועות בעלות זיקה ישירה לתפקיד. בקיצור, דלתנו פתוחה בפנייך לבירור הסוגיה באופן מקצועי או לחילופין, מוטב שתתייעצי גם עם רו"ח שלכם ועם עו"ד בתחום דיני העבודה בשל השילוב של 2 גורמים משמעותיים (חוזה עבודה ומרכיב המס) בתחשיב פיצויי הפיטורים. בעת הבדיקה, כדאי לבדוק לעומק את כל אופן ההעסקה של אותו עובד כדי שסיום מערכת יחסי העבודה תהיה כראוי ושלא תיפגשו בשנית בביה"ד לעבודה.

התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL מר חיים וינברגר

[16526]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

שכיר עובד דרך חברת

שכיר עובד דרך חברת כח אדם בחברה מסויימת ולאחר כחצי שנה, העובד אינו מרוצה מכיון שלא מתכוננים להעלות את השכר. לכן, הוא אינו מתפקד כמו במצב רגיל. המעסיק מגרש אותו לחברת כח אדם ומוסיף: תודיע בחברת כח אדם שאינך רוצה לעבוד ותלך ל.....(המילה אינה מכבדת אותנו). לאחר המקרה, המעסיק ביקש שיחזור ויעבוד כמו בעבר, אך העובד אינו מסכים וטוען שהוא בייש אותו בפני שאר העובדים. האם המקרה נחשב לפיטורין?

סוגיית פיטורי עובד הינה סוגיה לא פשוטה מאחר והיא יכולה להיות מורכבת מתתי נושאים שאין העובד (ולעתים, גם המעביד) מספיק מודע להם. בגדול אומר, כי עובד חברת השמה שייך לחברת ההשמה ולא למעסיק בפועל, וזאת בשל תיקון לחוק העסקת עובדים ע"י חברות כוח אדם. זכות המשך ההעסקה או סיום ההעסקה נתונה לחברת כוח האדם ולא למעסיק בפועל. אם הינך שואל לגבי מקרה ספציפי, מוטב שתקבע פגישת יעוץ עמי שבה נבחן את המקרה לעומקו ונבדוק מהם סיכוייך להצליח במבחן ביה"ד לעבודה.

התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL מר חיים וינברגר

[16525]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] >>
***
אינדקס מומחים רואה חשבון בוידיאו צ'אט מאמן אישי און ליין מומחים לאסטרולוגיה מומחה לנומורולגיה
קוראת הקלפים און ליין רופאים מומחים בוידיאו צ'אט אורטופד מומחה און ליין נוירולוג בוידיאו צ'אט יעוץ עורך דין ברשת
אתרים משלימים - תקשור נומרולוגיה קלפים - קישורים שימושיים - ספרים ברשת - שותפים - נמורולוגיה - תיכון ובגרויות - תקשור - מומחים - משה שרון | לימודי קבלה