לוגו
תמונה של אישה
אתר המומחים של ישראל
button
button
button
button
button
button
button
button
דוא"ל:
סיסמה:
זכור אותי
הירשם לאתר כ מומחה-עסק / חבר-גולש
עברנו לאסקימו מומחים בוידאו-צ'ט - אתם מוזמנים להצטרף אלינו askimo.co.il

%>
בריאות ורפואה
בריאות האישה
בריאות הגבר
בריאות הילד
בריאות הנפש
בריאות וכירורגיה
בריאות ורפואה - כללי
בריאות עור ואסתטיקה
דת ויהדות
הבית והגינה
הנדסה ותכנון
חוק ומשפט
חינוך והוראה
כלכלה ועסקים
מדעי החברה
מדעי הטבע והסביבה
מדעי הרוח
מודעות ורוחניות
מחשבים ואינטרנט
מידענות ויעוץ
ממשל ובטחון
משפחה והורות
סטודנטים ואקדמייה
פנאי ותרבות
פסיכולוגיה ותרפיה
רכב ותחבורה
רפואה ובריאות
רפואה משלימה
שיווק ופיתוח עסקי
שפות ועריכה
תיכון ובגרויות
בבילון

רוצה להתייעץ עם מומחים בוידאו? לחץ כאן

שאלות ותשובות - תוכנה
 

מומחי KOL בתחום מחשבים ואינטרנט >> תוכנה :
מר אופיר בלוך, גב' מירב בן הרוש, מר ארז ברון, מר מקס גן-זך, מר יהונתן כהן, מר צח סחר מחשבים ומע' ניווט, מר ישי נאמן, גב' מורן נסיר, מר אלעד עשהאל, מר אלעד ק, מר , מר ערן אופיר, מר שחר אלדד, מר שחר אלדד, מר איציק אנידג'אר, גב' אולגה בוגומזוב, מר שי בור, גב' ויקטוריה בורוכובסקי, מר זיו בירר, מר יניב בן עמי, מר רועי בר, מר שחר בר, מר שגיא בר-אור, מר יצחק בר-איתן, מר נתן ברגמן, מר יובל ברקו, מר ישראל גולדברג, מר דניאל גולובקין, מר דניאל גולובקין, מר גדעון גור אריה, מר יובל גמרניק, מר איתן דהן, מר עמי דניאלי, מר אייל דקל, מר מיכאל האפרתי, ליאור הדר, מר חנן ואגו, מר רועי זכות, מר חזי חזן, מר אסף חלילי, דר' אושר חלימי, מר Greenware טכנולוגיות, מר בני יחזקאל, מר ברק ינקו, מר ברק ינקו, מר אייל כהן, מר ירון לפידות, מר רועי מאירוביץ, מר אלי מזרחי, מר משה מלניקוב, מר דוד מלר, מר דני מרדכי, מר נתי נחמיאס, מר יובל סיני, מר שחר ערוסי, סיון פורת, מר גיל פז, מר משה פלאם, מר עידו פלטו, מר יהודה פם, גב' שולי פריזנדר, גב' דבי צבעוני, מר מידד קולינסקי, מר תומר קרמר, מר איתי רוז, מר אלי רוז, מר עוזי רפאלי, גב' טלי שוב, מר אלי שוורץ, מר יפתח שריג

פנה לעסק / מומחה בתוכנה

מחשבים ואינטרנט >> תוכנה

תוכנה שימוש

יעוץ על שמוש בתוכנה

[31491]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

תוכנה

יעוץ על שמוש בתוכנה

[31490]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

תוכנה לעסק

תוכנה קטנה

[31470]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

שלום רב,

ברצוני לקבל מידע

שלום רב,

ברצוני לקבל מידע אודות חתימות דיגיטליות, בנושא ספציפי- איך חתימות דיגיטליות משפיעות על המשתמש מבחינה פסיכולוגית והאם הן פרמטר בשבילו לקבוע איזו תוכנה בטוחה ואיזו לא, ואם זה משפיע על מעשיו.

אני אפרט קצת רקע:
בשימוש ב- Windows XP service pack 2, כשלוחצים על הורדת תוכנה כלשהי קופץ חלון שמציג את שם המפרסם של התוכנה. אם המפרסם בחר לרכוש חתימה דיגיטלית (הדבר מתבצע ע"י פניה לאחת מנותנות השירות הזה- המפורסמות שביניהן הן Verisign ו- Thawte ותשלום כמובן) יופיע שם המפרסם וסימן צהוב של Windows בתחתית הדף (כביכול, כתוכנה בטוחה יותר). אם לא - יופיע במקום שם המפרסם "Unknown Publisher" ואייקון אדום עם איקס, בדומה לזה שמופיע כשהאנטי וירוס לא מעודכן או שיש סכנה למחשב.

החשש שלי הוא שאותו אייקון אדום שמופיע בתחתית הדף עלול להשפיע על המשתמש פסיכולוגית ולגרום לו לחשוב שהתוכנה פחות בטוחה מאחת שכן יש עליה מפרסם (גם אם הוא לא מוכר למשתמש, וזה עסק שפתוח להמון רמאויות), והאם זה ירתיע אותו מלהוריד את התוכנה.

אשמח לקבל סטטיסטיקות או מחקרים שנערכו בנושא - אולי מצד חברות שמשווקות תוכנות, או מצד נותני האישורים עצמן , שנקראים Certifying Authoritues, שמשווים בין אחוז המשתמשים שהורידו תוכנה ללא חתימה דיגיטלית לעומת עם חתימה, או כל מאמר שמדבר על ההשפעה של חתימה כזו על המשתמש, על תחושת הבטחון שלו ועל הדרך בה ינקוט.

תודה רבה!

חתימה דיגיטלית (מעתה נתייחס אליהן כ "חתימות")היא סוג של הצפנה אסימטרית, שמשמשת להדמות חתימה אמיתית, כבעולם האמיתי.
חתימות מספקות אלמנט הידוע בשם Integrity, כלומר העובדה שהחבילה שהוצפנה לא השתנתה, זה נעשה ע"י קידוד של כל החבילה אותה רוצים לשלוח, דבר שידוע כ סוג של CRC,
כלומר במילים אחרות: נלך על כל הקוד ונרכיב איזו שהיא מילה שמשקפת את מצבו של הקוד, ונצרף את המידע הזה לסוף או להתחלתו של הקוד, בכל פעם שיעשה שימוש בחבילה, לדוגמה קובץ EXE,
מערכת ההפעלה תבצע את הסריקה כפי שעשינו קודם, לפי הוראות שאנו משאירים לה, ואחר-כך תשווה את התוצאה שהיא קיבלה, יחד עם המידע שהשארנו לה בתחילת (או בסופו של הקובץ).
עד כאן מידע אימות.

פונקציות נפוצות ליצירת "חתימה" הן SHA-1, MD5, RIPEMD-160
ההסבר עליהן חורג מעט מאופי התשובה כאן,
במידה ותחפוץ תוכל תמיד לשאול אותי על כך באופן ספציפי שוב.

בחלונות יש אפשרות מהירה ליצור חתימה עבורך, שתצטרף אוטומטית להודעות-דואר או לפי בחירתך לשורות קוד (במידה ואתה עוסק בפיתוח אזי- זה רלוונטי), עבור זה תצטרך להוריד את חבילת הקריפטוגרפיה מאתר מייקרוסופט (ולהתקין אותו במחשבך).

חתימת תוכנות, או אתרים בצורה רשמית, עולה סכום כסף לא מבוטל,
וזאת משום שהחברה שמספקת את המפתח ואת הודעת האימות שקופצת בחלון למטה בשעה שאתה גולש באינטרנט מתחייבת על ראשה כי האתר מאומת ובטוח (SSL וכדומה),
הגוף שמאושר בדרך כלל משלם באופן חודשי על כך שההודעה תמשיך להיות מעודכנת, אחרת תיתקל בהודעה מפחידה סטייל- לא ניתן היה לאמת את אמינות האתר X האם ברצונך להמשיך- בוא רק נגיד שרוב האנשים שהושרשו להם הפניקות של הוירוסים (החל משנות ה-90),
בחיים לא ילחצו על "OK" ולא משנה אם האתר מכיל מתכונים לעוגיות שנתרמו לילדים חולים על ידי סבתות חביבות.
עד כדי כך אני יכול להעיד,
ומה שאני יכול להעיד כחבר בקהילות פיתוח תוכנה, המצב שם גם זהה, ברוב המקרים לא ניכנס לברר מה תכני-האתר.

מבחינות פסיכולוגיות אחרות,
תוכנות רבות מכילות מידע לא מאומת, או דרייברים שלא "נחתמו",
כאן אני שמח (או לא..) להגיד שהמצב שונה לגמרי, בגלל באג מאוד לא חביב של מייקרוסופט לפני 4 שנים, בגרסאות הראשונות של מערכת ההפעלה XP, כל התקנה של תוכנה, גררה הודעה סטייל התוכנה איננה חתומה על ידי מייקרוסופט, האם ברצונך להמשיך...?

רוב האנשים התרגלו אוטומטית ללחוץ כבר כן,
ב WINDOWS XP SP2, הגיע "עינוי" חדש למשתמשים מתקדמים, שהיו צריכים עכשיו לאשר כל התקנת דרייבר שלא היה "חתום על ידי מייקרוסופט", דבר שהצריך שוב תנועה אוטומטית לעכבר ולחיצה על CONTINUE ANYWAY...
במחוזותינו (עיין ערך..) פעולה זו נקראת קליק מייקרוסופט
חצי-אוטומטי.

ושוב,
להרחבות כאלו ואחרות שלח שאלה נוספת המיועדת אלי, כדי שאדע לענות אליך ספציפית.

בברכה,
אלעד

התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL מר אלעד ק

[23698]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

ברשותי מחשב כף יד

ברשותי מחשב כף יד פלאפון מסוג I MATE JAM.
- אני מעוניין להעתיק את הודעות ה - SMS למחשב האישי שלי. האם זה אפשרי ?
- יש לי אוזניית בלוטוס של מוטורולה. אני מצליח לשמוע איתה טלפונים אך לא mp3. איך ניתן לפתור את הבעיה?
- האם קיימת בעולם אנטנה לטלפון לוויני המתקשרת עם הפלאפון שלי ע"י כבל תקשורת או בלוטוס?
תודה !

להלן תשובות לשאלות ששאלת:
1. ניתן לסנכרן את כל תכנים של הטלפון בין הטלפון לבין המחשב כולל sms ,phone book ,voice recording וכו' ע"י תוכנה ייעודית כמו XBackup ו - SIM Manger.
2. על מנת לשמוע שירים באוזנייה יש צורך בעדכון 3 קבצים: BTAudioOn.exe
BTAudioOff.exe
BTAudioToggle.exe
הנחיות ניתן למצא בקישור הנלווה.
3. ישנם סוגים שונים של אנטנות שמתאימות למכשיר הנ"ל. אתה צריך לחפש אנטנה שמתחברת בממשק MMC/SDIO. הטכנולוגיה כבר משולבת במכשיר זה.

Home of the Converged PDA - Phone

התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL מר סטפן טבקארו

[16915]     שלח לחבר:     הדפס:     לתגובות הגולשים: 1

יש לי בעיה בנושא

יש לי בעיה בנושא יעילות. נתון לי מערך בן 100 תאים ממוין ואני מתבקש לכתוב אלגוריטם, שבהנתן מספר כלשהו, צריך למצוא סכום שני מספרים אשר נצאים במערך שסכומם זהה למספר המבוקש. וכל זה בזמן ריצה לינארי.

ראשית, אם המערך ממוין לצורך הדוגמא בסדר עולה, כלומר התא הראשון הוא בעל הערך הנמוך ביותר והתא האחרון הוא בעל הערך הגבוה ביותר, נשתמש בתכונת מבנה נתונים זה לצורך פיתרון השאלה. יהיו לי שני משתנים האחד שיצביע על התא הימני והאחר על השמאלי. נחבר את שני הערכים ונשאל אם הערך שסכמנו קטן מהמספר המבוקש. נקדם את המצביע של הערך השמאלי לכיון ימין. כלומר, אנחנו עולים לערך גבוה יותר. במידה והערך המסוכם גדול מהמספר המבוקש, נקדם את המצביע הימני לכיון שמאל. וכך הלאה עד שימצא הפתרון, זה ירוץ בסדר גודל של On.

התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL מר מידד קולינסקי

[16878]     שלח לחבר:     הדפס:     לתגובות הגולשים: 1

איך אני שומר את

איך אני שומר את כל הפונקציות שלי שיצרתי ב - TCL, כאשר כל פעם שאני מעלה את TCL ואני רושם או קורא לפונקציות שכתבתי, הוא לא מזהה אותן?

ראשית, TCL לא אוגר בתוכו בשום ספרייה כלשהי את כל הקוד, פונקציות שהמשתמש כותב, למרות ש - TCL הוא קוד פתוח. על כן, כאשר אתה כותב פונקציה כלשהי תשמור אותם בקובץ שהסיומת שלו TCL. תשמור את הקובץ לוקלית (מקומית) ב - HD שלך. כל פעם שאתה מעלה את ה - TCL תרשום את הפקודה:

source < name of the function

ואז TCL יטען מחדש את כל השינויים בקוד שכתבת.

התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL מר מידד קולינסקי

[16877]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

אני משתמש ב -

אני משתמש ב - TCL. אני די חדש בזה. אני מכיר מעט שפת C והמעבר בשבילי קצת מבלבל. אני לא מצליח להבין איך אני מגדיר משתנה ואיך אני מדפיס משתנה או כל דבר אחר? אשמח לכיוון.

זה די ידוע שהמעבר משפה פונקציונאלית כגון C לשפת סקריפטים כגון TCL, לא עוברת בקלות רבה וזאת משום שבשפת TCL נעשית הרבה בנייה מאחורי הקלעים, מה שנקרא ב"בטן התוכנה" - שזה אומר שבשפת TCL אין TYPE של משתנים כמו שיש ב - C.

(int ,char,void,short), ב - TCL הכל זה סוג אחד ו - TCL עושה את ההבחנה תוך כדי ברקע ופועלת בהתאם.על מנת לקלוט קלט במשתנה, זה נעשה תוך כדיי הגדרה: אנחנו ניצור משתנה בשם SUM ונאתחל אותו לצורך הדוגמא 20:

set sum 20

הפקודה SET כשמה כן היא, מגדירה משתנה. אחריה יבוא שם המשתמש והפרמטר השלישי, יהיה הערך שאותו אנחנו נכניס ל משתנה שלו
SUM.

כשנרצה להדפיס את ערכו של SUM:

puts $sum

הפקןדה PUTS היא פקודת הדפסה אשר זהה בתיפקודה ל PRINTF שקיימת בשפת C , $ זה למעשה מצביע על מה שקיים ב - SUM.

התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL מר מידד קולינסקי

[16876]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

יש ברשותי מהדר C++

יש ברשותי מהדר C++ מסוג 5.1 של בורלנד , אני כותב תוכניות שאמרות לקבל קלט מהמשתמש כגון, מספרים שונים וערכים, אך ברגע שאני מהדר את התוכנית וכשהיא עוברת בהצלחה כשאני מריץ, נפתח לי חלון של DOS. החלון נפתח לשניה ומייד נסגר. מה לעשות? איך ניתן לפתור זאת?

זאת תופעה מוכרת בכל הקשור למהדרים מסוג של בורלנד. זאת בעיה שקיימת בגירסא שבה אתה משתמש וגם בגירסא 5.0 . יש כמה דרכים לפתור זאת. ראשית, נסביר שהבעיה הזאת היא למעשה בג שקיים בגרסא בה אתה משתמש שמונעת קבלה לקליטת קלט מהמשתמש. לכן, נזדקק להשתמש בפקודת getch (), שחלק מתפקידה הוא להמתין עד אשר מתקבל קלט כלשהו מהמשתנה. לצורך כך נשתמש ב תוסף לספרייה, אשר מגדירים בתחילת כל תוכנית:

#include < conio.h >

בסוף התוכנית יש לרשום:
getch();

מה שיקרה, שיפתח חלון למשתמש מסוג DOS למשך זמן לא מוגבל עד אשר תקיש ENTER. דרך פיתרון אחרת היא להשתמש בגירסא של בורלנד מסוג 4.5 ששם זה כבר נעשה אוטומטית ברקע.

התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL מר מידד קולינסקי

[16875]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

האם קיימת תוכנה ליצירת

האם קיימת תוכנה ליצירת סרטים מצוירים ואם כן היכן אפשר ללמוד להשתמש בה?

לשאלתך, קיימות תוכנות, עזרים וכלים שונים בשוק ליצירת אנימציות, אך התוכנה הפופלרית מביניהם והידידותית ביותר, שתאפשר לך לימוד עצמי תוך כדי התנסות מול המחשב, היא תוכנת Flash. ישנן גירסאות רבות לתוכנה זו והעדכנית ביותר היא Flash8. ניתן להגיע בעזרת תוכנה זו לרמות פרטים ואפקטים גבוהה מאוד. הכל תלוי בהשקעה מצדך. הקישור הראשון יביא אותך לאתר שימחיש לך לאיזו רמה ניתן להגיע ביצירת סירטון אנימציה באמצעותה.

יש מספר דרכים ללמוד להשתמש בתוכנה זו. אחת מהן מצויה באתר שהקישור השני מקושר אליו. זהו אתר בעברית שיעניק לך רק טעימה קלה על התוכנה. אך אם ברצונך להגיע לרמות גבוהות ולהשקיע בכך, אני ממליץ על ספר שניתן להשיגו בכל חנויות הספרים המוכרות:
"אנימציה ובניית אתרים - Flash 8",מאת, מירי פרידמן, דקל מועלם .

זהו ספר מומלץ שמסביר בצורה ברורה, שלב - שלב, איך ליצור אנימציה, ומביא את הקורא לרמה גבוהה מבינונית. עלותו של הספר שווה לכל כיס.

ניוגראונדס: השער ליישומי פלאש

מדריך פלאש

התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL מר מידד קולינסקי

מומלץ שתעיין בקישור המצורף, של אתר תוכנת האנימציה "דירקטור". התוכנה Macromedia Director הינה כלי פיתוח מולטימדיה רב עוצמה. ניתן ליצור באמצעותה אנימציה, סרטונים אינטראקטיביים, מצגות עסקיות, הדמיות טכניות, יישומי מסחר אלקטרוניים, משחקים, לומדות והפקות אשר ניתנות להצגה באמצעות תקליטורים, DVD ואתרי WEB. דרוש זמן כדי להתרגל לכלים של Director, כיוון שהם פועלים בצורה שונה מתוכנות גרפיות שאולי התנסית בהן (ייתכן שאם עסקת בעריכת קול או בעריכת וידאו דיגיטאלי אתה נמצא בטרטוריה מוכרת יותר).

DIRECTOR

התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL מר דוד יחזקאל

שלום לך. לגבי בקשתך לתוכנה שבה אפשר ליצור סרטים מצוירים, ישנה תוכנה קלה לשימוש ונוחה ב - Windows XP שנקראת Moviemaker. היא מאד פשוטה וקלה להבנה ויישום. את תביני כשתמצאי אותה... או שפשוט תורידי אותה באמצעות הלינק המצורף.

Windows Movie Maker 2

התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL מר רועי בר

[16698]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] >>
***
אינדקס מומחים רואה חשבון בוידיאו צ'אט מאמן אישי און ליין מומחים לאסטרולוגיה מומחה לנומורולגיה
קוראת הקלפים און ליין רופאים מומחים בוידיאו צ'אט אורטופד מומחה און ליין נוירולוג בוידיאו צ'אט יעוץ עורך דין ברשת
אתרים משלימים - תקשור נומרולוגיה קלפים - קישורים שימושיים - ספרים ברשת - שותפים - נמורולוגיה - תיכון ובגרויות - תקשור - מומחים - משה שרון | לימודי קבלה