שיפצתי לאחרונה חלק ממבנה
שיפצתי לאחרונה חלק ממבנה תעשיה למטרה של חדר טיפולים. למבנה שהוא בעל תקרה מאד גבוהה, יש תקרה אקוסטית מונמכת,מלאה בחוטים ושרבולים של המזגן. חילקתי את החלל בקיר גבס כפול כשבמרכזו משטח שנראה כמו נייר טול לבידוד רעש. הקיר הבנוי מגיע רק עד התקרה האקוסטית, ועליה הנחתי שמיכות של חומר סינטטי מבודד רעש, שהומלץ בחנות חומרי בניין(לא צמר סלעים). בסופו של דבר אין בידוד לרעש אפילו דיבור רגיל מהחלל הסמוך נשמע כאילו בחדרי. האם ברעש עובר מהתקרה? ומה לעשות? תודה יעל.
אני מניח שהחלל שפיצלת היה מספיק גדול כדי ליצור תהודה ברחבי החדר,
רוב הפתרונות היעילים הם שילוב אריחים סופגי רעש מסוג "פיירפלקס" בתצורה של החדר, זה פתרון שנותן מענה מספק עבור קולות דיבור בעיקר ומשתמשים בו במעבדות שמע,
יש אפשרות למקם את הספוגים בין תקרות צפות, רצפות צפות ומחיצות, גלי הקול עוברים דרך תקרת המתיחה שהינה שקופה אקוסטית ונבלעים בספוגי ה"פיירפלקס". בדרך זו מקבלים תוצאות אקוסטיות גבוהות ביותר מבלי לשנות את התצורה של התקרה האקוסטית או כל קירות הפרדה בחדר.
המלצתי היא להישאר עם קיר המחיצה, ואולי להוסיף קיר מחיצה נוסף באותו הגובה, את נקודות המפגש אל התקרה יש כמובן להתאים למרווח מינימלי, בין 2 המחיצות כדאי למקם משטח ספוג (צהוב רגיל כמו שמשתמשים בו בתקרות צפות), בין 2 המחיצות (יכול להיות ביניהם סנט'' ספורים בלבד, יש למקם (תלוי בגובה החדר והתקציב את לבני ה פיירפלקס. נב. דלתות עץ מגבירות תהודה בצורה דרסטית, אם ניתן להשתמש בזוג דלתות או לרכוש דלת פשוטה וזולה להרכבה עצמית שבאה עם מסגרת וזוג לוחות, ביניהם ניתן למלא (בדלת) קצף מילוי כלשהו (סוג של קצף שמתקשח לאחר הייבוש) או במידה ונשאר משהו מן התקציב, ניתן להשתמש בחצאים של לבני פיירפ'' בעובי המרווח בדלת.
אני מאמין כי רוב התהודה עוברת דרך מחיצת ההפרדה והדלת.
במידה ושגית ורשמת תקרה אקוסטית והתכוונת "תקרה צפה", כלומר ריבועי קלקר גדולים עם קונסטרוקצית שלד ממתכת, תקרה כזו מעבירה כעקרון תהודה מסויימת, ניתן לבודד בצורה זולה על ידי קצף גומי צהוב, או בצורה מייטבית ניתן לרכוש לבני פיירפ'' ולמלא בתוך המרווח בתקרה מעל שני החדרים.
התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL מר אלעד ק
הבעיה לדעתי, היא שהקיר המחלק את החלל אינו מגיע עד לתקרה הראשית. נתקלתי בשעתו בבעיה דומה במשרדים שעיצבתי והפיתרון שנקטנו בו היה הגבהת הקיר עד התקרה. החלל שמעל לתקרה האקוסטית, גם אם הוא מרופד בחומר אקוסטי,מתפקד כמו תוף ענק שמעביר את הויברציות לאורך כל החלל.
המשך את הקיר עד התקרה הראשית כך שתמנע מעבר הד בין שני חלקי המבנה. בהצלחה!
התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL גב' נעמה בן משה
שלום יעל,
הטעות שלך - הרמת מחיצת הגבס רק עד לגובה התקרה האקוסטית.
מה שצריך כדי למנוע מגלי הקול לעבור מחדר לחדר, דרך "תיבת התהודה" שיצרה התקרה האקוסטית עם הגג, הוא...
הרמת מחיצת הגבס עד לגג. לכל חדר צריכה להיות תקרה אקוסטית שלו!
בהצלחה!
התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL מר אלון נוה
שלום לך
לצורך בידוד בעל הנחתה אקוסטית יש לבצע קיר גבס דו קרומי מן המסד ועד הטפחות, בתווך יש להניח צמר סלים או כל חומר בעל הנחתה אקוסטית. תקרה מינרלית מנחיתה באופן חלקי החזרים של גלי קול ואינה מונעת מעבר של גלי קול דרכה.
לצורך הנחתה מסיבית, יש להוסיף למפרט הנ"ל יריעת עופרת שתודבק בין קרימי לוחות הגבס. לוח גבס וורוד(חסין אש)הוא בעל ההנחתה האקוסטית הטובה ביותר.
ישנם ספוגים המנחיתים גלי קול באיכות גבוהה המשווקים בקיבוץ שפיים.
לרשותך בכל עת
התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL מר דרורי בועז
יעל שלום רב!!!
תקן ישראלי, ת"י 1004, מונה מספר אפשרויות למניעת מעבר רעש או במילים אחרות "הפרדה אקוסטית":
אפשרות א'' - מסה - ככל שהאלמנט המבודד יהיה בעל מסה כבדה יותר הבידוד מפני גלי קול טוב יותר.
כך לדוגמה, במקרה שלך:
עבור הקירות :א. קיר גבס כפול, הכולל לוח גבס 10 מ"מ מכל צד, עם מירווח אוויר 75 מ"מ שבתוכו שכבת צמר סלעים בעובי 25 מ"מ - יתן הפרש רמות קול של 47 db
ב. קיר כפול, שני לוחות גבס 10 מ"מ מכל צד, עם מירווח אוויר
של 75 מ"מ, שבתוכו צמר סלעים בעבוי 25 מ"מ יתן כבר הפרש קול
של 52 db
בתקרה, מעל לאלמנטים הדקורטביים : מומלץ להניח מזרוני צמר סלעים עטופים עם ניילון בעובי מכסימלי. [מודגש כי נדרש לחזק את המזרונים לתקרת הבטון ולא להשעין אותם על התקרה הדקורטיבית.
התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL מר מרדכי בס
[24214]     שלח לחבר:

    הדפס:

הוסף תגובה: