מדוע טוענים שאינטליגנציה רגשית
מדוע טוענים שאינטליגנציה רגשית חשובה מ-I.Q ואיך אפשר לפתח בגיל ההתבגרות את האינטליגנציה הרגשית?
האינטליגנציה הרגשית לא חשובה יותר מה-.I.Q ולהפך. שניהם חשובים באופן שווה, אך למעשה השניים משלימים אחד את השני:
רמת ה-.I.Q מעידה על "הרציו" - על האופן בו אנחנו חושבים, קולטים מידע ומעבדים את האינפורמציה שאנחנו שואבים מהמתרחש סביבנו.
רמת האיטליגנציה הרגשית מעידה על היכולת שלנו לזהות מצב רגשי (אצלנו או אצל אחרים) ולהבין את הקשר בין הפעולות, המחשבות (עיבוד האינפורמציה) והרגשות . בעלי אינטליגנציה רגשית מפותחת אמורים "לדעת" לעבור ממצב רגשי לא רצוי למצב רגשי אחר, ועל ידי כך להגיב טוב יותר לאנשים, לסיטואציות חברתיות, לפתח מערכות יחסים ולהגיע להצלחות ולהישגים.
מומחה לחינוך בכתבה המצורפת טוען שמחקרים מוכיחים שאינטליגנציה רגשית יכולה לנבא הצלחה בקריירה טוב יותר מאשר מנת המשכל. במילים אחרות, גם אם יש לך את כל ה-IQ שבעולם, אם את לא יודעת איך לעבד אותו נכון מבחינה רגשית ולהעביר אותו הלאה בצורה שאחרים יוכלו להבין, זה לא שווה בעצם כלום.
את המונח טבעו הפסיכולוגים ג''ון מאייר ופיטר סאלוביי בספר שיצא לאור בשנת 1990 וחקר את ההבדלים הקיימים בין אנשים שונים ביכולת לזהות את הרגשות של עצמם ושל אנשים אחרים ולהתגבר על בעיות רגשיות. בשנת 1995 המונח אינטליגנציה רגשית קיבל פרסום נרחב הרבה יותר עם פרסומו של ספר בנושא שנכתב על-ידי העיתונאי והפסיכולוג ד"ר דניאל גולמן והפך לרב מכר.
כפי שתוכלי לקרוא בכתבה, מומחים לחינוך מנסים לקדם היום את הוראת האינטליגנציה הרגשית גם לילדים ולבני נוער במסגרת בתי הספר ובסגרות פרטיות. בחנויות הספרים תוכלי למצוא מספר ספרים בנושא, המיועדים לבני נוער ולילדים, כמו למשל שני הספרים בקישורים המצ"ב.
לקריאה נוספת באינטרנט:
אינטליגנציה רגשית אצל ילדים ובני נוער (כתבה מתוך ווינט)
הסבר וביקורת על האינטליגנציה הרגשית (מתוך וויקיפדיה)
הספר "להתבגר עם אינטליגנציה רגשית" (ספר אחד לדוגמה מתוך רבים)
התשובה ניתנה על ידי יאיר אבן-זוהר מצוות מידעני KOL
[14884]     שלח לחבר:

    הדפס:

הוסף תגובה: