האם מותר לי להיות
האם מותר לי להיות קבלן משנה בחברה שזכתה בפרויקט, שחברה שאני עובד בה השתתפה בו? מבחינה משפטית, האם אני אהיה חשוף לתביעות מהחברה שעבדתי בה?
השאלה שלך נחלקת ל-2:
א. האם החברה שזכתה במכרז רשאית בכלל עפ"י ההסכם בינה לבין המשתמש (מי ששוכר את השירותים), לקחת קבלן משנה ואם כן באיזה קרטריונים עליו לעמוד. שנית, האם העבודה הנ"ל נחשבת לפגיעה במעביד הקודם?
ב. לעניין חופש העיסוק. יש לבדוק האם מי שהכשיר אותך לעבודה הוא המעביד הקודם, האם הנ"ל עולה לכדי "גניבת לקוחות", האם מדובר על סודות שלא ניתן ללמוד מחברה או אדם אחר, האם זה שהמעביד הקודם הפסיד במכרז פותחת לך חלון הזדמנויות להתקשר עם מי שאת רוצה וכו'. כל הנ"ל יכול להבחן רק באופן פרטני, כי בכל זאת לא ברור באיזה עיסוק מדובר ומנגד, אתה מציין כי כל מה שאתה יודע נלמד מהמעביד הקודם, מה שכאמור קצת בעייתי ולכן מומלץ לא להתבסס על תשובה באינטרנט אלא בייעוץ פרטני.
כמו-כן, אם לא חתמת על התחייבות לאי - תחרות לתקופה מסויימת, אז כנראה שאתה לא חשוף לתביעה. אם חתמת על התחייבות, יש סיכוי שגם אם תוגש נגדך תביעה תצליח לצאת מכך בשלום.
התשובה ניתנה על ידי מירי כהן מצוות מידעני KOL
[16864]     שלח לחבר:

    הדפס:

הוסף תגובה:
האם חל חוק התיישנות
האם חל חוק התיישנות על פסק דין שהתקבל בבית הדין המחוזי על תביעה כספית מאדם או חברה, ולא בוצע כי הנתבע נמצא בחו"ל?
התיישנות של פסק דין היא 25 שנה מיום קבלת פסק הדין, בתנאי שלא פעלו כל תקופה זו לביצוע פסק הדין. אם נעשתה פעולה כלשהי, מתחיל מרוץ ההתיישנות מחדש.
התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL עו"ד לירז גונן אללוף
כעקרון, פסק דין מתיישן לאחר 25 שנה, אבל יש לזכור כי במידה ולאחר תקופה ארוכה תפנה ללשכת ההוצאה לפועל לצורך גביה, אתה עלול להיתקל בבעיה של שיהוי על כי המתנת כל כך הרבה זמן.
התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL עו''ד זהר נוה
לפי סעיף 21 לחוק ההתישנות, פסק דין מתיישן אם הצד הזוכה לא פעל לצורך ביצוע יותר מ-25 שנה. בכל מקרה טענת התישנות צריכה להיטען ואינה "אוטומטית". אם מדובר על פסק דין שאינו דורש "ביצוע", הרי שאין התיישנות על פסק הדין, לדוגמא מקרה של פסק דין הצהרתי.
התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL עו''ד חיה לזר-נוטקין
[1]