לאחרונה רכשתי בית הממוקם
לאחרונה רכשתי בית הממוקם כמרכזי במבנה אחד בין שתי יחידות דיור נוספות, כלומר, יש לי קיר משותף עם שני שכנים והגינה שלי כלואה בין שלוש חומות.
לגינה אין כלל ניקוז ולמעשה הפתח היחיד של הגינה במקרה של הצפה (שעדיין לא קרה) הוא לתוך הבית.
יצויין כי כבר ישנה רטיבות בקירות הבית לאחר גשמים מועטים.
ברצוני לדעת האם ישנו חוק או תקן המחייב את הקבלן לבנות ניקוז לגינה? אם כן, היכן ניתן למצוא את החוק או התקן?
חובת ניקוז גינה חלה על כל שטח מרוצף, חצרות, חצרות פנימיות וגג. על הניקוז למנוע נזק לבניין, לבני אדם, לבניין סמוך או לסביבה. ניקוז של שטח הגבוה ממכסה השוחה הסמוכה, בזרימה עילית או במערכת תיעול אל התיעול הציבורי. קיים איסור לניקוז באמצעות בורות חלחול, ניקוז אל שוחות ביוב.
סוגי חמרים אפשריים לביצוע גשמות (מפת"נ 943) :
יש לכלול את ניקוז המגרש בתוכנית הפיתוח של המגרש פתרון לניקוז מי הגשמים הזורמים מהגג. מי הגשמים שאינים מנוקזים היטב, יכולים לגרום לחדירת רטיבות לדירה, להכתמת הקירות וליצירת עובש, לשלוליות מים עומדים המהווים מפגע תברואתי, ולחדירת מים לסביבת הביסוס וערעור יציבות המבנה.
קיימים תקנים המוזכרים כולם או בחלקם בהוראת החוק כתקנים מחייבים, כל תקן כזה, גם במידה ולא הוכרז כרשמי, חובה ליישמו בתחום הספיציפי, בכל מקרה שלגביו חל חוק המכר (דירות), מחייבים כל התקנים הישראליים, גם אם הם אינם רשמיים או מחייבים לפי הוראת חוק אחרות.
מרכז מידע מקצועי בענף הבנייה : בעיות ניקוז
מאמרים בנושא מערכות איטום ובידוד
ועדה מקומית לתכנון ובנייה
בעיית ניקוז ואטימה בדירה
התשובה ניתנה על ידי ציפי חיים מצוות מידעני KOL
שלום רב,
החלטתי לענות על השאלה הנ"ל ללא תשלום מאחר ותשובתי הינה חלקית וזאת לאור הפרטים החסרים בשאלה
הקבלן שבנה את הבית מחוייב לאור כללי המקצוע לדאוג שיהיה ניקוז סביר. כמו כן, יש תקנה בחוק התיכנון והבניה או בהוראות לביצוע מתקני תברואה לעניין חובת הניקוז
במידה ונגרמה לך רטיבות עקב רשלנות של הקלבן תוכל לתבוע אותו בגין כך. באופן תאורטי מדובר על התיישנות של 10 שנים, כאשר תלוי על איזה חוק מסתמכים ואז זה יכול להיות רק 7 או 6 שנים.
חיה לזר-נוטקין, עו"ד
www.hayalaw.com
התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL עו''ד חיה לזר-נוטקין
[16023]     שלח לחבר:

    הדפס:

הוסף תגובה: