שלום רב,
שאלתי היא בנושא
שלום רב,
שאלתי היא בנושא דיני עבודה/ תאונת עבודה. אמי עובדת שנים רבות כמנהלת מחלקה בחנות מזון. העבודה כרוכה גם בהזזת ארגזים כבדים, ארגונם וסידורם. לפני כשנתיים, בעת סידור המחלקה והזזת ארגזים היא נתקלה בארגז וחשה כאב עז בברכה. מאז היא סובלת מכאבים רבים בברך. היא עברה ניתוח אחד שלא הצליח ותצטרך לעבור ניתוח נוסף. במקביל היא ממשיכה בעבודתה, השחיקה ממשיכה והיא מוסיפה לסבול.
אמי חוששת שכיוון שהיא לא פנתה לעורך דין מיד עם הפגיעה, הרי שאין זו תאונת עבודה. כמו כן, היא טוענת שכיוון שהיא היחידה במחלקתה שסובלת מברכה הרי שהיא לא תוכר כנפגעת עבודה. האם ניתן להתייחס לפגיעה הנוצרת כתוצאה משחיקה מתמשכת כאל תאונת עבודה? האם המצב המתואר הוא תאונת עבודה?
תודה על תשובתכם
א. תאונת עבודה הוא מקרה יחיד שגורם למחלה, נניח. אמך צודקת שיהיה קשה להוכיח את התאונה שאירעה לפני שנתיים לכאבים שיש לה כיום. קשה אך בהחלט אפשרי. במקרה הזה, לא יכירו לאמך בתביעה ל"תאונת עבודה", אלא תוכלו לטעון לנכות מעבודה. מה שיותר סביר. כמו כן, ניתן לטעון למחלת המקצוע, כלומר נכות שנגרמה בעקבות עבודה ממושכת בעבודה - כפי שתיארת.
ב. אופציה אחרת היא לקבל נכות כללית, בלי קשר לעבודה. במידה ומדובר על נכות מעבודה ניתן יהיה לתבוע גם את חברת הביטוח של אמך, במידה וישנה עילה, בגין אובדן כושר עבודה וכו'. אולי רשלנות של המעביד - שווה בדיקה.
ג. אני מציעה כי תפנו לעו"ד בתחום על מנת שיבחן את הסיכויים, יציע את הדרך הנכונה לתקוף את המקרה וכו'.
נ.ב: בכל מקרה עדיף לטפל בבעיה שנתיים אחרי ולא 7 שנים אחרי.
התשובה ניתנה על ידי מירי כהן מצוות מידעני KOL
השאלה אם מדובר בתאונת עבודה או לא, אינה נגזרת מהשאלה מתי פונים בתביעה לפי תאונת עבודה, אלא בשאלה אם הגרימה של הנזק אכן נובעת מעצם העבודה. צריך להראות קשר סיבתי בין קרות האירוע ובין הנזק שהתרחש במהלך העבודה, ועקב העבודה. רק מומחה רפואי יכול לעמוד ולהעריך אם אכן אפשר לזהות את הנזק עם גרימתו עקב העבודה המסוימת של אמך. לכן, עצתי לך היא לפנות לרופא אורתופד מומחה ולקבל את חוות דעתו המקצועית. אם המומחה הרפואי ימליץ לראות בענין תאונת עבודה, אפשר יהיה להגיש את התביעה הזו. בענין הזה יפה שעה אחת קודם. ומאידך, אין ללמוד מכך שאמך לא הגישה את התביעה ישר, כאילו מדובר בגורם שמוציא את העוקץ מהאפשרות שבכל זאת מדובר בתאונת עבודה.
אין האמור בתשובה זו כדי להחשב כיעוץ משפטי. כל שנאמר בתשובה מתבסס על הנחת הדברים כפי שפורטה בשאלה ואין באמור משום יעוץ משפטי. מומלץ בכל מקרה לפנות לעו"ד לשם בחינת ההשלכות הנובעות מהמצב שתואר בשאלה.
התשובה נתנה ע"י עו"ד ראובן נתאי.
התשובה ניתנה על ידי אבנר הלפרן מצוות מידעני KOL
[17058]     שלח לחבר:

    הדפס:

הוסף תגובה: