שלום, שמי אירית ואני
שלום, שמי אירית ואני בת 28. לאחרונה התעוררה אצלי בעיה: יש לי נטייה ל"בזבז" כספים על רכישות של מוצרים שלא תמיד נחוצים לי. אני מרגישה שאני עושה זאת בעיקר אחרי העבודה, בזמן הפנוי שלי, אבל זה מתחיל להפריע לי גם בשעות העבודה. המחשבות על קנייה של בגד שראיתי בחלון ראווה, או מוצר קוסמטי שנראה לי טוב, או שהיה במבצע.
לפני כ- 3 חודשים נפרדתי מחבר לאחר 3 שנים של חברות, אולי זה גם קשור לצורך שלי "למלא" את עצמי. האם יש טיפול או ייעוץ בנושא זה? האם זו התחלה של התמכרות?
שלום רב לך אירית ותודה על פנייתך.
התופעות שאת מתארת, של נטייה לבזבז כספים על דברים שאינם נחוצים, בילוי שעות הפנאי בקניונים, הם למעשה במובן מסוים, חיפוש אחר פיצוי לאור האובדן, הפרידה מהחבר. ואולי בשל חיפוש אחר תכנים חדשים בכלל בחייך. הנטייה להתמכרות אצל רוב בני האדם בדרך כלל, מגיעה בשל הצורך למלא איזשהו חלל, ריק שנוצר. אנשים מתמכרים בשל שיעמום, בשל הצורך להרגיש ריגושים, חיפוש אחר משהו חדש ומלהיב. אך במקום להשיג דברים אלה הם נפגעים והורסים את חייהם.
המלצתי לך, לגשת לייעוץ למספר מפגשים על מנת לחפש אחר תכנים חדשים בחייך ולהתחבר שוב לאהבה וקבלה עצמית, ובפרט על מנת למנוע הידרדרות במצב, ויפה שעה אחת קודם. העובדה שהתעוררת ושמת לב שמשהו לא מאוזן, מעודדת ומראה שיש לך מודעות גבוהה ולכן גם יכולת להתגבר על הבעיה. תופעת הקניות הכפייתיות מוגדרת ע"פ האגודה הפסיכיאטרית כ"חוסר שליטה ואי יכולת לעצור את דחפי הקנייה". מצב של אבדן שליטה מוביל לאיבוד נכסים, לחובות, להרס במערכות יחסים, חוסר תיפקוד בעבודה וירידה באיכות החיים, לעתים מוביל אף למצבים נפשיים קשים. ראוי להתייחס לתופעה זו ברצינות, לראות בה מחלה ככל מחלה אחרת ולקבל טיפול בהתאם.
מרכז אלדר לטיפול וגמילה מהתמכרויות
התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL גב' אורית אופיר אלדר [ לפרטים על גב' אורית אופיר אלדר ]
[16636]     שלח לחבר:

    הדפס:

הוסף תגובה: