לוגו
תמונה של אישה
אתר המומחים של ישראל
button
button
button
button
button
button
button
button
דוא"ל:
סיסמה:
זכור אותי
הירשם לאתר כ מומחה-עסק / חבר-גולש
עברנו לאסקימו מומחים בוידאו-צ'ט - אתם מוזמנים להצטרף אלינו askimo.co.il

%>
בריאות ורפואה
בריאות האישה
בריאות הגבר
בריאות הילד
בריאות הנפש
בריאות וכירורגיה
בריאות ורפואה - כללי
בריאות עור ואסתטיקה
דת ויהדות
הבית והגינה
הנדסה ותכנון
חוק ומשפט
חינוך והוראה
כלכלה ועסקים
מדעי החברה
מדעי הטבע והסביבה
מדעי הרוח
מודעות ורוחניות
מחשבים ואינטרנט
מידענות ויעוץ
ממשל ובטחון
משפחה והורות
סטודנטים ואקדמייה
פנאי ותרבות
פסיכולוגיה ותרפיה
רכב ותחבורה
רפואה ובריאות
רפואה משלימה
שיווק ופיתוח עסקי
שפות ועריכה
תיכון ובגרויות
בבילון

רוצה להתייעץ עם מומחים בוידאו? לחץ כאן

שאלות ותשובות - אסטרופיזיקה
 

מומחי KOL בתחום מדעי הטבע והסביבה >> אסטרופיזיקה :
מר גבריאל אפטר, מר עידן פייביש, מר משה ששון

פנה לעסק / מומחה באסטרופיזיקה

מדעי הטבע והסביבה >> אסטרופיזיקה

כיצד קשור צירוף המקרים

כיצד קשור צירוף המקרים של התחום בו האטמוספירה של כדור הארץ שקופה והתחום הספקטרלי של קרינת השמש בתחום זה, לתכונות החיים על פני כדור הארץ? אודה למספר דוגמאות בנושא.

אטמוספרה

תשובה זו ניתנה על ידי גולש KOL lucy luluzy100

[17296]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

האם יתכן מצב שביקום

האם יתכן מצב שביקום סגור לא יווצרו כלל כוכבים הדומים במסתם לשמש?

יקום סגור הוא בסך הכל יקום מתפשט ומתכווץ וחוזר חלילה, אין קשר להיווצרות כוכבים. כוכבים נוצרים בכל הגדלים מ-1 מסות שמש עד 100 מסות שמש (ויש הטוענים כי גם יש כוכבים בעלי מסות גבוהות מ-100 מסות שמש)
יקום סגור הוא יקום שבו המסה גדולה מערך קריטי כל שהוא וכל מה שזה אומר שהיקום יתפשט, יאיט, יעצר ואז יחזור לקרוס אל תוך עצמו - בין היווצרותו לבין קריסתו מחדש בהחלט יתכן מצב שבו יתפתחו כוכבים דוגמת השמש שלנו - בעצם, ביקום כזה, האנרגיה האפלה תהיה קטנה יחסית למה שסבורים שיש ביקום שלנו.

עד לפני 10 שנים לערך - כלל לא ידעו האם היקום שלנו פתוח, סגור או שטוח - ולכולם היה ברור שיש בו שמש .

יקום סגור

שאלות ותשובות

חקר החלל מונחים

התשובה ניתנה על ידי מירי כהן מצוות מידעני KOL

[17295]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

1. כיצד נוצרו היסודות

1. כיצד נוצרו היסודות הראשונים (מימן)?
2. בספר שאני קוראת כתוב שהכוכבים נוצרים מאלקטרונים ופרוטונים. למה בסוף חייו הכוכב הופך לכוכב ניוטרונים? האם זה המקור לכל הניוטרונים ביקום (שילוב של פרוטון ואלקטרון)?
3. בספר כתוב ש"ניוטרונים מכילים פחות אנרגיית קיבוע גרעיני מאשר המצב ההתחלתי -פרוטונים ואלקטרונים". מה זה אנרגיית קיבוע גרעיני?
4. למה בסוף חייו של הכוכב, הקליפה החיצונית מתפשטת למימדים אדירים, והגרעין מתכווץ? (הגרעין מתכווץ בגלל שהברזל כבד ומפעיל גרוויטציה גדולה?)
5. פעם ענו לי בפורום ש"הכוכבים והפלנטות מתרחקות זה מזה בגלל מהירות התחלתית בהתחלה, ואח"כ מאיצות עוד יותר בגלל מבנה היקום". אתם יכולים להסביר לי למה הפלנטות מאיצות? הן אמורות להאיט...

המימן נוצר בשלב מסויים בחיי היקום, באופן ספונטני. הפרוטונים מושכים את האלקטרונים, ואם המהירות התרמית של האלקטרונים קטנה מספיק, הם ילכדו בשדה של הפרוטונים ויצרו אטומי מימן. זאת אומרת, שכדי שיווצר מימן כל שהיה דרוש מהיקום הוא, להתקרר. והוא התקרר ממילא תוך כדי התפשטות.
2. החומר הרגיל שאנו מכירים עשוי מאטומים, בתוך האטומים פועלים כוחות משיכה ודחייה ששומרים על יציבותו. ביקום המוקדם התחברו רוב החלקיקים הרגילים ליצירת מימן, וחלק הפכו לגרעיני הליום המכילים ניוטרונים, כדי שיווצר ניוטרון יש צורך באנרגית אקטיבציה, ז"א שיש צורך באנרגיה שתתגבר על המחסום המונע מפרוטונים להתקרב אחד לשני ליצירת חלקיקים חדשים. אנרגיה זאת היתה זמינה עד כדי ש - 10% מהחומר הפך לגרעיני הליום. ראי ויקיפדיה למטה.

הפרוטון והניוטרון מורכבים מקווארקים, אשר קשורים ע"י כוחות. קיימים תהליכים המסוגלים להפוך פרוטונים לניוטרונים, כדי שזה יקרה יש להשקיע אנרגיה, אולם לאחר מכן כאשר מתקבל ניוטרון משתחררת אנרגיה. מה שהספר שלך מתכוון הוא כנראה שהאנרגיה המשתחררת גדולה מהאנרגיה המושקעת בתהליך, באופן כללי, כאשר מדברים על אנרגיית קשר (אנרגיית קיבוע, כמו שכתוב אצלך) לומדים מכך על יציבות התוצר. אם אנרגיית הקשר הפנימית של הניוטרונים לדברי הספר, קטנה משל הפרוטונים, הרי שהניוטרונים יציבים יותר. הדבר נראה לי קצת מוזר, כי למיטב זכרוני הפרוטונים הם החלקיקים היציבים ביותר הידועים, ולא נצפתה מעולם התפרקות ספונטנית של פרוטון.

כאשר כוכב הופך לכוכב ניוטרונים, לחץ הגרוויטציה יחד עם עוצמת הפיצוץ של הסופר נובה הוא זה שמאפשר לפרוטונים להתקרב מספיק כדי ליצור ניוטרונים. הניוטרונים שאנו רואים אינם תוצר של כוכבי ניוטרונים, אלא ניטרונים מקוריים מראשית היקום, יחד עם תוצרי סופרנובות.

בתוך כוכב מתרחשות ריאקציות גרעיניות היוצרות לחץ המייצב את הכוכב כנגד משקל הקליפה. הריאקציה מתרחשת בליבת הכוכב. כאשר הדלק הגרעיני נגמר, הריאקציה מפסיקה, ואז הליבה קורסת. כאשר זה קורה הקליפה מועפת בכוח לצדדים, בפיצוץ שנקרא סופר נובה. לא כל כוכב מסיים את חייו בצורה דומה, הדבר תלוי במאסת הכוכב. כוכבים גדולים מאד מסיימים את חייהם בסופר נובה והופכים לחור שחור, כוכבים קטנים יותר הופכים לכוכבי ניוטרונים, וקטנים יותר הופכים לננסים לבנים. השמש שלנו תסיים את חייה כננס לבן כנראה. אצל חלק יש תהליכי ביניים שבהם הם עוברים משריפת מימן לשריפת הליום, ואח"כ יסודות כבדים יותר. חלק מהכוכבים הקטנים הופכים ל"ענק אדום", זהו שלב שבו הכוכב מתנפח למימדים עצומים ומתקרר במהירות, עד שנשארת ממנו ערפילית + גרעין דחוס בדמות ננס לבן. כל אחד מהתהליכים הנו מורכב, אך אם תרצי אוכל לחפש הפניות לניתוח התהליכים.

למה הפלנטות מאיצות? היקום עצמו מתפשט, ז"א המרחב דוחה את עצמו והוא מתפשט. ההתפשטות הזו אינה ניכרת במרחקים קטנים, אך במרחקים גדולים מאד מהירות ההתפשטות (התרחקות) היא עצומה, וככל שהמרחק גדל, גם המהירות גדלה (=האצה).

המפץ הגדול

מבנה היקום

התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL

[16778]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

מדוע כוכבים קורסים?

מדוע כוכבים קורסים?

בליבת הכוכב מתרחש תהליך היתוך בו הופך מימן להליום, התהליך משחרר אנרגיה רבה המאזנת את משקלו העצמי של הכוכב. כאשר המימן נגמר, מפסיק תהליך ההיתוך ואז נפסק הלחץ הפנימי בבת אחת והכוכב קורס. ראה גם את תשובתי בקישור למטה שכולל גם בליבת הכוכב מתרחש תהליך היתוך בו הופך מימן להליום, התהליך משחרר אנרגיה רבה המאזנת את משקלו העצמי של הכוכב. כאשר המימן נגמר מפסיק תהליך ההיתוך ואז נפסק הלחץ הפנימי בבת אחת והכוכב קורס. ראה את הקישור למטה שכולל גם חלק הנוגע למהלך חייו של כוכב.

חיי כוכבים והסיבות לקריסתם

התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL

[16777]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

אני לא מבין עד

אני לא מבין עד כה למה מתכוונים כאשר אומרים שהכוכב שלנו גדל וגדל והצפיפות קטנה? ומה מעניין בזה? (אני יודע שזה מעניין והכוונה לדעת את תוכן הדבר...).
2.למה חור שחור "בולע הכל"? ואיך זה קשור לצפיפות שלו?
3.מהם פולימרים,וסליחה על השאלה הכה נרחבת הזו...

איך זה קשור למהירות האור וכל אלה למכונת זמן, יענו לא להתקדם בזמן?
ושכחתי בכלל מהחוק שמסות מושכות מסות אחרות אליהן. אז למה הטלופן בביתי לא מושך את הדפים שעל-ידו? אילו עוד חוקים יש פה?

כיצד נוצר החור השחור? ומהי קרינת גוף שחור?(או חור שחור לסירוגין?).

כל מאסה מושכת אליה כל מאסה אחרת. מכך שהטלפון שלך מושך את הדפים שמונחים לצידו, אלא שכוח זה קטן מאד לעומת כח המשיכה העצום שמפעילה על הדפים (וגם על הטלפון) המאסה העצומה של כדור הארץ, לכן אתה לא רואה את זה.

כוח המשיכה (גרוויטציה) תלוי ישירות בגודל המאסה (שני קילוגרם ימשכו פי שניים מקילוגרם אחד) ותלוי הפוך בריבוע המרחק (הכוח במרחק שני מטר יהיה רבע מהכוח במרחק מטר, במרחק 3מטר הכוח יהיה תשיעית וכך הלאה). לכדור הארץ יש מאסה מסוימת, ויש רדיוס. אם רדיוס כדור הארץ היה גדול פי שניים (באותה מאסה), כוח המשיכה על פניו היה קטן פי 4. ולהפך, אם כוכב בעל אותה המאסה היה קטן יותר, כוח המשיכה על פניו היה גדול יותר.
ככל שהכוכב יהיה קטן יותר ודחוס יותר יגדל כוח המשיכה על פניו, עד לגבול מסוים, שבו המשיכה תהיה כל כך חזקה, שגם האור לא יוכל לצאת ממנו (למעשה, נכון יותר לומר שמהירות ההימלטות מהכוכב הנה גבוהה ממהירות האור, לכן אור לא יכול להמלט ממנו). זהו חור שחור.

החור השחור הוא בד"כ כוכב שמסיבות מסויימות לא מסוגל לשאת את משקלו העצמי ולכן קורס לתוך עצמו ונדחס עד שהוא מגיע למצב המתואר קודם. זהו הסבר קלאסי, כאשר ההסבר היחסותי מדבר על עיוות המרחב-זמן, וכאן נכנס עניין מכונת הזמן. שדה גרוויטציה (אזור שבו פועל כוח המשיכה, למשל על פני כדור הארץ) מעוות את המרחב-זמן בצורה של האטת הזמן. על פני כדוה"א זה לא מורגש, אבל בקרבת חור שחור זה מורגש גם מורגש. אני לא ממש בקיא בפיזיקה של חורים שחורים, אבל לפי אחת התאוריות, בגבול החור השחור הזמן נעצר, וכאשר אתה עובר את הגבול, הזמן נע אחורנית, ואז אתה יכול לצאת מהחור השחור בזמן שהוא קדום מהזמן שנכנסת. זהו הסבר פשטני ביותר, מהסיבה שגם אני לא בקיא לחלוטין בנושא, ומהסיבה שגם מה שאני כן יכול לפרט, ישעמם אותך.

החור השחור קורן קרינה שהסברתי עליה באחת מתשובותי הקודמות ומכונה קרינת בקנשטיין הוקינג (ראה קישור למטה). קרינת גוף שחור זה דבר אחר לחלוטין שאינו קשור לחורים שחורים.
כאשר אתה מחמם גוף הוא מתחיל לפלוט קרינה (כמו חוט להט במנורה. עובר בו חשמל והוא מתחמם ומאיר, כמו מתכת מלובנת). הקרינה הזאת הוותה חידה גדולה עבור הפיזיקה עד הופעת תורת הקוונטים, משום שההסבר שניתן לה לא התאים לתוצאות הניסויים (היחס בין עוצמת הקרינה וספקטרום הקרינה לטמפ` הגוף). חקירת קרינה זאת הוותה אבן דרך חשובה במדע, כאשר הפיזיקאי מקס פלאנק חקר את הקרינה הזאת, והצליח לנסח נוסחה שמתארת אותה, אשר מאוחר יותר בעזרת מסקנותיהם מהנוסחה הניחו אלברט איינשטיין ונילס בוהר את היסודות לתורת הקוונטים. ולמה היא נקראת קרינת גוף שחור? כי הכוונה רק לקרינה שהגוף עצמו קורן, ולא לקרינה שמוחזרת ממנו. איזה צבע אינו מחזיר אור המוקרן עליו? הצבע השחור! לכן נצבעו הגופים עליהם התבצעו הניסויים בצבע שחור.

קרינת בקנשטיין הוקינג

התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL

[16776]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

[1]
***
אינדקס מומחים רואה חשבון בוידיאו צ'אט מאמן אישי און ליין מומחים לאסטרולוגיה מומחה לנומורולגיה
קוראת הקלפים און ליין רופאים מומחים בוידיאו צ'אט אורטופד מומחה און ליין נוירולוג בוידיאו צ'אט יעוץ עורך דין ברשת
אתרים משלימים - תקשור נומרולוגיה קלפים - קישורים שימושיים - ספרים ברשת - שותפים - נמורולוגיה - תיכון ובגרויות - תקשור - מומחים - משה שרון | לימודי קבלה