כאבי ראש
שלום, מזה כחודש וחצי אני סובלת מלחצים בראש ומעט בחילות. לאחר שלל בדיקות שהיו תקינות, נשלחתי לנוירולוג שאמר ששרירי העורף שלי תפוסים ונתן לי לקחת קלונקס במשך 10 ימים. הייתה מעט הטבה, אך איך שהפסקתי ליטול אותה סבלתי פתאום מבחילות קשות וממגרנה. הייתי שוב אצל הנוירולוג שהפעם שלח אותי לעשות בדיקת סי.טי בשבוע הבא ונתן לי לקחת אלטרולט 10 מ"ג פעם ביום. תרופה זו השפיעה עליי ממש לא טוב והיו לי תופעות לוואי קשות- צלצולים באזניים, טשטוש ראיה כבד, אפאטיות, חוסר תאבון, בחילות. ניסיתי לקחת עוד יום והפעם לקחתי חצי כדור (בעצתו של נוירולוג) וגם הפעם התופעות הקשות המשיכו. לכן, הפסקתי ליטול את התרופה אך מאז הלחצים בראש התגברו ואני כמעט כל היום עם כאבים חזקים, בחילות ובקושי אני מצליחה לישון. הייתי שוב אצל רופא משפחה היום והוא נתן לי בינתיים משכחי כאבים לראש אך זה כמובן לא יותר מדי עוזר. ביקשתי שיפנה אותי למיון כי אני לא יכולה יותר לסבול את הכאבים אך הוא אמר שאין צורך ושאחכה לסי.טי.
מה כדאי לי לעשות? הנוירולוג שלנו מקבל רק פעם בשבוע והשבוע כנראה שלא יוכל לקבל אותי ואני כבר לא יכולה יותר. האם כדאי בכל זאת ללכת למיון או ששם לא יתיחסו ברצינות? האם כדאי לנסות ללכת לנוירולוג פרטי? מה את יכולה להמליץ לי כדי להקל על סבלי?
אודה לך על כל התייחסות בעניין, אפרת
אפרת שלום
כאבי ראש חדשים בתקופה של חודש וחצי אכן דורשים ברור על ידי בדיקת CT. כמו כן יש לבצע בדיקת עיניים כולל בדיקת קרקעית העין. אני מניחה שנבדקת על ידי הנוירולוג ובמידה והבדיקה תקינה אין צורך ב-CT דחוף. בחדר מיון יוכלו להקל על כאבייך בעזרת זריקה, אך אפשר להשתמש בשלב זה בתרופות פומיות, כדי לחסוך לך זמן יקר בהמתנה במיון. במידה וכל הבדיקות תהיינה תקינות אני מניחה שיהיה צורך במתן טיפול מונע לכאב הראש בתרופה שלא תגרום לך לתופעןת לוואי.
התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL דר' רות ג'לדטי
[31065]     שלח לחבר:

    הדפס:

הוסף תגובה: