לוגו
תמונה של אישה
אתר המומחים של ישראל
button
button
button
button
button
button
button
button
דוא"ל:
סיסמה:
זכור אותי
הירשם לאתר כ מומחה-עסק / חבר-גולש
עברנו לאסקימו מומחים בוידאו-צ'ט - אתם מוזמנים להצטרף אלינו askimo.co.il

%>
בריאות ורפואה
בריאות האישה
בריאות הגבר
בריאות הילד
בריאות הנפש
בריאות וכירורגיה
בריאות ורפואה - כללי
בריאות עור ואסתטיקה
דת ויהדות
הבית והגינה
הנדסה ותכנון
חוק ומשפט
חינוך והוראה
כלכלה ועסקים
מדעי החברה
מדעי הטבע והסביבה
מדעי הרוח
מודעות ורוחניות
מחשבים ואינטרנט
מידענות ויעוץ
ממשל ובטחון
משפחה והורות
סטודנטים ואקדמייה
פנאי ותרבות
פסיכולוגיה ותרפיה
רכב ותחבורה
רפואה ובריאות
רפואה משלימה
שיווק ופיתוח עסקי
שפות ועריכה
תיכון ובגרויות
בבילון

רוצה להתייעץ עם מומחים בוידאו? לחץ כאן

שאלות ותשובות - הפרעות חרדה
 

מומחי KOL בתחום בריאות הנפש >> הפרעות חרדה :
גב' ענת בן סלמון, דר' דוד ליבה MD, דר' אריקה מנדלסון MD, גב' תהלה אלזס-רגב, גב' רינה בלום, גב' ג'ודיתה (דיתה) בן דוד, דר' אורי ברודסקי, גב' אורית ברטל, דר' איתן גור, גב' דיאנה גלזר, דר' יונתן דוידאור, גב' אורה זילברשטיין, גב' שרון לויט, דר' דוד ליבה , מר איזי מאימן, גב' מירי מור, מר ברק סבר, מר אייל קארו, דר' ארקדי קוטלר, דר' נחמיה קיסר MD, דר' עמירם שראל

פנה לעסק / מומחה בהפרעות חרדה

בריאות הנפש >> הפרעות חרדה

מגיע למבחן והראש ריק

שלום רב

רציתי לדעת למי אני יכול לפנות בנושא כאשר אני מגיע למבחן
פתאום אני לא זוכר כלום מה אני צריך לעשות

אני גבר בן 43

בכבוד רב

oded

שלום רב,
ראשית צריך לברר איך הזיכרון שלך בד"כ, באופן כללי. בהנחה שאין בעיות בזיכרון (כלומר בסיטואציות אחרות אין בעיות כאלו) אזי מניחים שקיים מרכיב רגשי/פסיכולוגי.
בד"כ במצבים בהם אנו מתוחים ונרגשים יש ירידה מסויימת ברמת הזיכרון. זהו מצב טבעי. הסיבה היא החרדה שאנחנו מרגישים במצבים אלו. במבחן החרדה קיימת כי אני נבחן ונמדד לפי תוצאות המבחן, ללא קשר לפרמטרים אחרים, יכולות ואיכויות אחרות שקיימות אצלי בנוסף.
האם אתה מכיר עוד מצבי מתח, בהם אתה לא מצליח להיזכר ו/או לתפקד כרגיל?
סביר להניח שאנחנו מדברים כאן על מה שנקרא "חרדת הביצוע", כלומר לפני אירועים חשובים, גורליים, חשש שמא לא אצליח, שאכשל ופחד מפני ההשלכות של כישלון כזה. מחשבה מקדימה כזאת (שלעיתים אף אינה מודעת) כאילו "משתקת" אותנו וחוסמת את רמת הביצוע הרגילה שלנו.
אם כך וזה אינו אירוע חד פעמי, אלא דפוס חוזר, כדאי ואף ניתן לטפל בכך.
ישנה אפשרות לטיפול תרופתי, נוגד חרדה ועל כך ניתן להתייעץ עם פסיכיאטר. יחד עם זאת, כל טיפול תרופתי גם עם אפשרות לתופעות לוואי.
אופציה נוספת היא פסיכותרפיה, ממוקדת בסימפטום המפריע שאתה מתאר. בטיפול הזה מבררים מהם המצבים שבהם קיימת ירידה בזיכרון, מהו המקור להם, מדוע הם משתחזרים ומתקבעים וכיצד ניתן לשנות גישה כך שהמצב לא יחזור על עצמו. כמו כן ניתן ללמד טכניקות של הרגעה והרפייה, כך שהמתח יורד ומתאפשר תפקוד סביר יותר.

כל טוב,
איזי מאימן
עובד סוציאלי קליני

התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL מר איזי מאימן

[31342]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

חרדה מחלומות

שלום
יש לי דוד בן 92 החולם חלומות בהם הוא אמור לעשות דבר מה באחריותו ואינו מצליח לבצע. הוא מתעורר בחרדה גדולה ובעקבות כך חושב מחשבות אובדניות.
בחיי יום-יום מתפקד מצויין אבל וכר היטב את כל החלומות וסובל מהם.
מה ניתן לעשות?

[31329]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

בעיה לא ידועה לי

אמי שהיא אשה מבוגרת בת 75 מזה כשנתיים שהיא טוענת שהיא סובלת מזבובונים שכל הזמן נדבקים רק אליה אנחנו הילדים לא רואים שום זבובונים ושום יטושים או כל בעיה אחרת והיא טוענת שהם נדבקים רק אליה כבר אין לנו כח כי היא ממש משגעת אותנו ואת אבי שאין לו מנוחה מה דעתך
תודה רבה על תשובתך משה

[31277]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

כיצד אני מבחינה בחרדה

שלום רב,
איך אני בכלל יודעת שיש לי הפרעת חרדה?

מהם הסממנים?

מודה

[31264]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

נכות ביטוח לאומי

אני בחור שסבלתי וסובל עד היום במשך חמש שנים מהפרעות חרדה
אני נוטל תרופות במשך חמש שנים שהן
קלונקס, ריסטל, פנרגן , ואבן, לוריבן
ושאלתי האם מגיע לי נכות מביטוח לאמי ובערך מהם
האחוזים המגיעים לי
יש לציין שאני סובל מחרדה קשה מאד
סובל מרעידות , קוצר נשימה, לחץ בחזה, התקפי חרדה
כאבים קשים בבטן , מתח בבטן
ןאלה כל האבחנות

שלום, מי שקובע את אחוזי הנכות על רקע נפשי זו ועדה רפואית מטעם ביטוח הלאומי, במידה והנך מעוניין לקבל הכרה בהפרעה זו על ידי ביטוח הלאומי ואחוזי נכות ,עליך לפנות לביטוח לאומי ולספק להם חומר רפואי מהרופא המטפל בך על הקושי והטיפול הניתן, הם יזמנו אותך לועדה ויקבעו אם אכן מגיעים לך אחוזי נכות. בהצלחה
ענת בן סלמון
כלים שלובים, איבחון טיפול והדרכה בבית הלקוח

התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL גב' ענת בן סלמון

שלום רב,
הנכות מביטוח לאומי נקבעת על פי התרשמות של מצב כרוני אשר פוגע מהותית ביכולת לעבוד ולהשתכר.באם אתה סובל מחרדה אשר מונעת ממך לתפקש באופן כזה שאינך מסוגל לעבוד, עליך להביא חוות דעת רפואית המאשרת זאת ולפנות למוסד לביטוח לאומי. מהדברים שאתה מתאר קשה לדעת מה יהיו אחוזי הנכות שיפסקו לך כי יש להתרשם ולהבין יותר לעומק את בעיות החרדה שלך, האבחנה שקבלת והפגיעה שאתה סובל ממנה. בכל אופן זכותך להגיש תביעה לביטוח הלאומי.

כל טוב,
איזי מאימן
עובד סוציאלי קליני

התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL מר איזי מאימן

[31102]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

אנורקסיה

ד"ר גור האם ההורים שלי יכולים להוציא לי צו מבית משפט לאשפוז בכפיה כי אם הם יכולים אני מתחננת שתחזיר אותי לאשפוז תודה בת-אל

[30979]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

פחד במה- טיפול

יש לי פחד במה לא נורמלי... כלומר: אני יודע שאני צריך לדבר מול אנשים (לעלות לתורה) עוד כמה שנים (!!!) וזה מלחיץ אותי כבר מעכשיו, איך עושים שלא יהיה לי פחד במה, ואוכל לדבר מול קהל בחופשיות ?
בלי טיפולים בכסף ...

גולש יקר,
בעיקרון בעיה כזו של חרדה ניתנת לטיפול מהיר, שלא יעלה הרבה כסף בסה"כ. כמו כן יש אופציה לטיפול בחינם במסגרת מרכזים לבריאות הנפש בכל עיר מגורים.
יחד עם זאת הנה כמה טיפים להתמודדות עצמית:
ראשית יש להבין שמדובר בפחד. בד"כ פחד מפני כישלון, השפלה וכדומה. בשל כך נסה לבנות לעצמך "גב", כלומר נסה להיזכר בכל מני מצבים בהם אתה מרגיש בעל יכולת ומוצלח. כך תוכל לחזק את החלקים של הערך העצמי והביטחון העצמי שנפגעים אצלך ולהקנות לעצמך תחושה של מסוגלות.
שנית, אם כל החרדה מתמקדת באירוע שיתרחש רק עוד כמה שנים, נסה להפנים זאת ולומר לעצמך שזה עוד רחוק וע"י כל "להרחיק" את תחושת החרדה והסכנה. אחרי שתעשה כך אמור לעצמך שיש עוד הרבה זמן ובזמן הזה אתה יכול להכין את עצמך לאירוע בצורה טובה.
לבסוף, נסה להתאמן. במצבים בהם יש זמן ניתן להתאמן על האירוע שממנו חוששים. האימון מספק גם היכרות עם הקושי, הופך את המטלה למוכרת ופשוטה ולא כ"כ מפחידה וגם מספק הזדמנות לבדוק את הקשיים, לא באופן פומבי ומשפיל, אלא בפרטיות ולנסות ולתקן אותם עד לשליטה יותר טובה.

בהצלחה,
איזי מאימן
עובד סוציאלי קליני

התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL מר איזי מאימן

העובדה שכבר שנים מספר בטרם בר המצווה אתה מספר על "פחד במה לא נורמלי" כאשר החשיפה למצבי במה בלילים אלה די קטנה מעוררת תהיות. מחד גיסא, אם כבר היו מקרים שנחשפת למצבים שהתפתחה חרדת במה שלא זכתה להתייחסות של ההורים או של צוות בית הספר זה מוזר או לחילופין אולי לא נראה על ידי אחרים ושייך לתחושותיך בלבד בלא שהראית שום סימן חיצוני לכך.מאידך גיסא אם אכן היו ביטויי חרדה ולא זכו לתגובה זה מעלה את האפשרות שהמשפחה לא כ"כ רגישה לתחושותיך ולא שמה לב לכך שאתה רגיש במיוחד לחשיפה בפני קהל ו"מטפטפת" בפניך את צפיותיה מביצועיך במעמד העליה לתורה.אם אין לך כל בעיה אחרת מתחום החרדה אני מציע לשתף את ההורים בחששותיך ולאפשר להם בכך להרגיע אותך ולחזק את בטחונך. יש לקחת בחשבון שקהל המאזינים בבית הכנסת מודע לקושי של הנערים העולים לתורה ויקבלו בסלחנות כל פיספוס או טעות.
עם זאת אם אכן יש קשיים אחרים מכל סוג בתחום הרגש אין להסתפק בתשובתי זו ולהתייעץ עם איש מקצוע מתחום בריאות הנפש לילדים. יש מרכזים ציבוריים שמסייעים בלי תשלום, חלקם גם בלי ידיעת ההורים. שיהיה לך במזל.

התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL דר' נחמיה קיסר MD

שלום לך, פחג במה או חרדה של דיבור מול קהל הינה תופעה ידועה וחלק מתופעות החרדה החברתית שרבים סובלים ממנה. קיים טיפול בתופעה זו שהינו קצר מועד במהותו ואינו כרוך בהוצאה כספית כבדה מדי ביחס לתוצאות היחסית מהירות שאת יכולה להנות מהם. במידה ואינך יכולה או מעוניינת לעבור תהליך טיפולי קצר על מנת להתמודד עם קושי זה עליך להבין כי הדרך הטובה ביותר להתמודד עם פחד במה הוא על ידי תירגול חוזר על הדבר שמפחיד יותר מכל, עמידה על הבמה ודיבור מול קהל, בתחילה מול אדם בודד לאחר מכן מול קבוצה קטנה של אנשים ובהדרגתיות מול קבוצות גדולות יותר. עליך לדעת שלבד ייקח לך הרבה יותר זמן לצאת מהקושי אך זה בהחלט אפשרי עם התמדה ועמידה מול הפחד.זיכרי שהתרופה הכי טובה לפחד הינה ההתמודדות עימו פנים מול פנים!
אשמח לעזור בהמשך
בברכה
ענת בן סלמון
פסיכותרפיסטית מוסמכת
כלים שלובים

התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL גב' ענת בן סלמון

[30901]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

שלום וברכה
אני בן 37

שלום וברכה
אני בן 37 מובחן HDD ולקוח ריטלין מזה 4 שנים ו LA30 מזה שנה.
כיום לאחר תאונת דרכים מלפני 3 שבועות היה לי הצלפת שוט ב"ה.
יש לי מאז טנטוס חזק מאוד ומרגיש אי שיווי משקל ברגל ימין. (כמובן יש כאבי צוואר, גב תחתון ורגל ימין בפרט)
כמו כן לקוח בלילה אסיבל בשביל לישון.

השאלה היא שהיום אני סובל מחרדה ופחד ובעיקר אני מרגיש פחות מרוכז עם הריטלין.

האם יש קשר ? האם להפסיק מינון או הגדלת וכו ?
בתודה מראש על הכוונתך

יוסי חדד
נשוי + 4

שלום יוסי,
שינויים נפשיים לאחר טראומה הם נורמליים. עברת זעזוע קשה ופתאומי שהותיר בך צלקות. לאחר אירוע טראומטי די סביר והגיוני שישארו גם צלקות נפשיות. כל אדם יגיב בצורה של מתח כאשר הוא נחשף לטראומה פתאומית, הראיה לכך היא נפגעי הקסאמים. הפתאומיות של התאונה ורמת הסיכון שלה הכנסיו אותך ממצב של חיים רגילים ושקטים למצב של כוננות. הדוגמא הטובה ביותר לכך היא אותו חתול שרובץ בשמש אבל קופץ על רגליו תוך עשירית שניה כאשר הוא חש סכנה. אותו דבר אצלך. הגוף שלך עדיין בכוננות. כאשר אתה מתוח אז אתה תמיד פחות מרוכז...הגוף מחכה לסכנה ומקבל תזכורת יומית מן הצוואר הכואב, הטינטון וכו''. לכל אלה מתלווה העובדה שאתה מאובחן (לדבריך) כסובל מ-ADD. אנשים שסובלים מ-ADD יכולים להיות בעלי נטיה להתפתחות מצבי חרדה. יכולים, לא חייבים. בכל מקרה, היות ועבר פרק זמן קצר מאז התאונה יכול מאוד להיות שהטיפול התרופתי ע"י ווליום יקל עליך. אני לא הייתי פוסל לקיחת כדור הרגעה גם במהלך היום על מנת להקל על מצבי מתח וגם להקל על מתח השרירים בצוואר. בכל מקרה מה שלדעתי יהיה הנכון ביותר לעשות מבחינתך הוא להמשיך באותה צורה שאתה מטפל בעצמך למשך שבוע-שבועיים נוספים, אבל בכל מקרה תקבע תור לפסיכיאטר המטפל שלך למועד קרוב של שבועיים שלושה. הסיבה היא שאם התסמינים לא חולפים תוכל תוך זמן קצר להפגש איתו לחשוב על טיפול אחר. אם התסמינים חלפו אז לא הפסדת כלום ותמיד תוכל לבטל את התור.


בברכה,

דר'' רוני ומוש
פסיכיאטר בכיר

התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL דר' רוני ומוש

יוסי שלום, אינני מומחה בבעייתך, אך אמליץ לך על מספר שאלות שכדאי ל ב ר ר עם ה ר ו פ א:
* ריטלין יכול לגרום נדודי שינה. יתכן שהפעילות הממושכת של טבליות LA גורמת לכך.
* שילוב ריטלין עם תרופות אחרות עלול להיות בעייתי. האם נטלת תרופות נגד כאבים ? יש להיזהר במיוחד עם טרמדול (טרמדקס, טרמל) ועם תרופות אנטי-דיכאוניות רבות. (לא ידוע על תגובה בין אסיול (אסיבל) לריטלין)
* גם ריטאלין וגם אסיול הן תרופות ממכרות. האם ניתן להיגמל מהן וכיצד? (ידוע לי שטיפול קוגניטיבי-התנהגותי נמצא במחקרים האחרונים כיעיל מאד).

התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL ד"ר ניר צבר

[29860]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

[1]
***
אינדקס מומחים רואה חשבון בוידיאו צ'אט מאמן אישי און ליין מומחים לאסטרולוגיה מומחה לנומורולגיה
קוראת הקלפים און ליין רופאים מומחים בוידיאו צ'אט אורטופד מומחה און ליין נוירולוג בוידיאו צ'אט יעוץ עורך דין ברשת
אתרים משלימים - תקשור נומרולוגיה קלפים - קישורים שימושיים - ספרים ברשת - שותפים - נמורולוגיה - תיכון ובגרויות - תקשור - מומחים - משה שרון | לימודי קבלה