קריאה מהירה- מה הקשר
קריאה מהירה- מה הקשר בינה ובין קריאה תלת מימדית?
הקריאה המהירה היא טכניקה נפלאה המאפשרת לזרז את תהליך הקריאה הרגיל שלנו, כשהיא משתמשת בכמה יכולות נפלאות של המוח וביניהן:
- יצירת התמונה השלמה מתוך נתונים בודדים (''השלם הגדול מסכום חלקיו'' – קביעתה המפורסמת של תנועת הגשטאלט)
- יכולתו המופלאה של המוח שלנו לאתר ולזהות בקריאה מהירה ביותר נתונים המוכרים לו מהעבר
- זיהוי מהיר של צורות מוכרות על ידי התאים הפשוטים (אותיות)
- יצירה מהירה של משמעות ותוכן מהמידע שנקלט
- ניטרול השפעתן של הרגשות על הקריאה והפיכתה ליותר מהירה
קריאה מהירה היא חלק קטן מתוך מכלול הטכניקות המרכיבות את הקריאה התלת מימדית ואנו משתמשים בה כדי לדלות את הנתונים מתוך המחשבה העמוקה ולהביא אותם אל אותו החלק במוח שלנו העוסק במודע ובמחשבה הלוגית. כלומר, אנו משתמשים בה רק בשלב הסופי של הטכניקה כדי ''לאשרר'' לעצמנו את העובדה שאנו מכירים את החומר. בקורס מוקדש רק זמן מועט ללימוד קריאה מהירה, היות וברגע שהעיקרון מובן ומומחש (משהו שאנו בהחלט עושים), קל להבין שעל ידי תרגול וחזרה ניתן לזרז את מהירות הקריאה בעתיד.
הקריאה המהירה היא פשוטה מאד: אחרי שנתנסה - ואנו עושים זאת בקורס - בצורה בלתי אמצעית במהירות שבה המוח קולט נתונים ומעבד אותם, ניווכח שפעמים רבות, המכשול היחיד העומד בפני היכולת שלנו לקרוא בקריאה מהירה הרבה יותר הוא השכנוע שלנו לגבי הצורך בזמן מסוים בכדי לקרוא. הנוירו-טרנסמיטורים, שדרי העצב הנאמנים האחראים על תשדורת המידע , נעים במהירות של חלקי שנייה. במהירות הבזק המוח שלנו מוצא ב''ארכיב'' את הנתונים הרלוונטים על ידי היכולת שלו לאסוציאציה (קישור). הוכחה לכך ניתן למצוא ביכולת שלנו לקרוא עברית ללא הניקוד, למשל: המוח מזהה את מה שהוא כבר מכיר. ולכן, קריאה מהירה מושגת כאשר אנו נוטשים את הפרדיגמות ונותנים לעצמנו מספיק התנסויות חדשות במהירות גבוהה יותר.
התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL מר סייקי ריב
[29806]     שלח לחבר:

    הדפס:

הוסף תגובה: